
Surinaamse roti met massala kip en kousenband

Surinaamse roti met massala kip, kousenband en aardappelen
Equipment
- 1 steelpan voor het koken van de eieren
- 1 wok voor het bereiden van het vlees
- 1 koekenpan voor het bereiden van de kousenband
Ingrediënten
- 4 roti vellen huisgemaakt of roti vellen van het merk: Kries roti
- 500 gram kipdijfilet
- 2 uien fijngesneden
- 4 teentjes knoflook fijn geperst
- 4 eieren gekookt en gepeld
- 6 kleine aardappelen of 4 grote aardappelen, in stukjes gesneden
- 2 eetlepels massala Hindoestaanse massala van het merk H.Nandan is een aanrader
- 2 eetlepels olie zonnebloemolie of olijfolie
- snuf zwarte peper naar smaak
- snuf aromat naar smaak of maggiblokjes naar smaak
- 1 Madame jeanette optioneel
Instructies
- Snijd de uien fijn en pers de knoflook.
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
- Was het vlees.
- Laat het vlees uitlekken, hierdoor kan je het vlees later goed opbakken.
- Verhit olie in een pan en fruit 1 ui en twee teentjes knoflook. Dus de helft van hetgeen dat je gesneden hebt. De andere helft gebruik je voor de kousenband.
- Voeg hier 2 eetlepels massala aan toe. Doe dit op middelhoog vuur. Let op dat de massala niet aanbrand. Schenk zo nodig extra olijfolie in de wok.
- Voeg het vlees toe en bak dit door de massala.
- Keer het vlees regelmatig om.
- Zodra het vlees gaar is schenk je 300 ml water bij het geheel.
- Voeg de aardappelen toe.
- Breng het naar wens op smaak met zwarte peper, aromat/maggiblokje(s).
- Voeg de eieren toe en laat het geheel lekker sudderen.
- Verhit olie in een koekenpan en fruit hierin het restant aan ui en knoflook.
- Voeg de kousenband toe en breng het op smaak met zwarte peper, aromat/maggiblokje(s).
-
Ramadan Mubarak!
Wij wensen iedereen een gezegende en gezonde Ramadan. In deze speciale tijd van het jaar draait alles om reflectie, geduld en dankbaarheid. Voor al onze lezers…
-
Ongeoorloofd gebruik van onze content? Dit zijn de gevolgen
Beschermd door auteursrecht: Onze content, afbeeldingen en video’s. In de afgelopen periode hebben wij geconstateerd dat verschillende bedrijven zonder toestemming content, afbeeldingen en video’s van onze…
-
De perfecte eksi koekoe: Luchtig en smaakvol
Eksi koekoe is een heerlijke, luchtige Surinaamse cake die vaak wordt gemaakt voor feestelijke gelegenheden. De naam betekent letterlijk “eier cake/koek,” omdat deze taart voornamelijk uit…
-
Inspiratie: Snelle en knapperige viskoekjes met tropische twist
Soms heb je maar een paar eenvoudige ingrediënten nodig om iets verrassends en lekkers op tafel te zetten. Met brood, maïs, tonijn, uien, zwarte peper, aromat…
-
Recept: Surinaamse pindasoep
Surinaamse pindasoep is een rijke en kruidige soep die perfect comfort food biedt. Gemaakt met romige pinda’s, geurige kruiden en vaak aangevuld met kip en zoutvlees,…
-
Exclusief: Recept Surinaamse crunchy kip
Dit recept komt uit het kookboek: Surinaams koken voor de hele familie