
Surinaamse roti met massala kip en kousenband

Surinaamse roti met massala kip, kousenband en aardappelen
Equipment
- 1 steelpan voor het koken van de eieren
- 1 wok voor het bereiden van het vlees
- 1 koekenpan voor het bereiden van de kousenband
Ingrediënten
- 4 roti vellen huisgemaakt of roti vellen van het merk: Kries roti
- 500 gram kipdijfilet
- 2 uien fijngesneden
- 4 teentjes knoflook fijn geperst
- 4 eieren gekookt en gepeld
- 6 kleine aardappelen of 4 grote aardappelen, in stukjes gesneden
- 2 eetlepels massala Hindoestaanse massala van het merk H.Nandan is een aanrader
- 2 eetlepels olie zonnebloemolie of olijfolie
- snuf zwarte peper naar smaak
- snuf aromat naar smaak of maggiblokjes naar smaak
- 1 Madame jeanette optioneel
Instructies
- Snijd de uien fijn en pers de knoflook.
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
- Was het vlees.
- Laat het vlees uitlekken, hierdoor kan je het vlees later goed opbakken.
- Verhit olie in een pan en fruit 1 ui en twee teentjes knoflook. Dus de helft van hetgeen dat je gesneden hebt. De andere helft gebruik je voor de kousenband.
- Voeg hier 2 eetlepels massala aan toe. Doe dit op middelhoog vuur. Let op dat de massala niet aanbrand. Schenk zo nodig extra olijfolie in de wok.
- Voeg het vlees toe en bak dit door de massala.
- Keer het vlees regelmatig om.
- Zodra het vlees gaar is schenk je 300 ml water bij het geheel.
- Voeg de aardappelen toe.
- Breng het naar wens op smaak met zwarte peper, aromat/maggiblokje(s).
- Voeg de eieren toe en laat het geheel lekker sudderen.
- Verhit olie in een koekenpan en fruit hierin het restant aan ui en knoflook.
- Voeg de kousenband toe en breng het op smaak met zwarte peper, aromat/maggiblokje(s).
-
Fernandes: Het iconische Surinaamse frisdrank merk!
Als je aan Suriname denkt, denk je waarschijnlijk aan heerlijk eten, tropische warmte en natuurlijk… Fernandes! Dit iconische frisdrankmerk is al decennialang een favoriet in Suriname…
-
Inspiratie: High-tea en babyshower met Surinaamse invloeden
Een high tea of babyshower is altijd een feest maar met Surinaamse invloeden wordt het pas echt bijzonder! Stel je een tafel vol kleurrijke hapjes, exotische…
-
Jen helpt in Suriname
In Suriname heerst veel armoede. Basisbehoeften zoals voeding en goed onderwijs zijn niet voor iedereen vanzelfsprekend. Via Jen helpt in Suriname zetten we ons op projectbasis…
-
Recept: zuurgoed. Het onmisbare bijgerecht in de Surinaamse keuken
De knapperige smaakmaker van de Surinaamse Keuken Zuurgoed is onmisbaar in de Surinaamse keuken. Dit friszuur, knapperige bijgerecht brengt balans in hartige gerechten zoals bami, nasi…
-
Recept: Broodje Surinaamse sardientjes. Gezond en lekker!
Dit heerlijke broodje Surinaamse sardientjes is niet alleen vol van smaak, maar ook een verantwoorde keuze! Het past binnen een gezond eetpatroon en is geschikt voor…
-
Heri heri, een traditioneel Surinaams recept met een rijke geschiedenis
Heri heri is een eenvoudig maar voedzaam Surinaams gerecht met een diepe historische betekenis. Dit gerecht, bestaande uit aardvruchten zoals cassave, zoete aardappel, en bakbanaan, wordt…