Ga terug

Surinaamse roti met massala kip, kousenband en aardappelen

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken surinaams
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 steelpan voor het koken van de eieren
  • 1 wok voor het bereiden van het vlees
  • 1 koekenpan voor het bereiden van de kousenband

Ingredients
  

  • 4 roti vellen huisgemaakt of roti vellen van het merk: Kries roti
  • 500 gram kipdijfilet
  • 2 uien fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook fijn geperst
  • 4 eieren gekookt en gepeld
  • 6 kleine aardappelen of 4 grote aardappelen, in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels massala Hindoestaanse massala van het merk H.Nandan is een aanrader
  • 2 eetlepels olie zonnebloemolie of olijfolie
  • snuf zwarte peper naar smaak
  • snuf aromat naar smaak of maggiblokjes naar smaak
  • 1 Madame jeanette optioneel

Instructions
 

  • Snijd de uien fijn en pers de knoflook.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  • Was het vlees.
  • Laat het vlees uitlekken, hierdoor kan je het vlees later goed opbakken.
  • Verhit olie in een pan en fruit 1 ui en twee teentjes knoflook. Dus de helft van hetgeen dat je gesneden hebt. De andere helft gebruik je voor de kousenband.
  • Voeg hier 2 eetlepels massala aan toe. Doe dit op middelhoog vuur. Let op dat de massala niet aanbrand. Schenk zo nodig extra olijfolie in de wok.
  • Voeg het vlees toe en bak dit door de massala.
  • Keer het vlees regelmatig om.
  • Zodra het vlees gaar is schenk je 300 ml water bij het geheel.
  • Voeg de aardappelen toe.
  • Breng het naar wens op smaak met zwarte peper, aromat/maggiblokje(s).
  • Voeg de eieren toe en laat het geheel lekker sudderen.
  • Verhit olie in een koekenpan en fruit hierin het restant aan ui en knoflook.
  • Voeg de kousenband toe en breng het op smaak met zwarte peper, aromat/maggiblokje(s).
Trefwoord kip, kousenband, massala, roti