
Surinaamse roti met massala kip en kousenband

Surinaamse roti met massala kip, kousenband en aardappelen
Equipment
- 1 steelpan voor het koken van de eieren
- 1 wok voor het bereiden van het vlees
- 1 koekenpan voor het bereiden van de kousenband
Ingrediënten
- 4 roti vellen huisgemaakt of roti vellen van het merk: Kries roti
- 500 gram kipdijfilet
- 2 uien fijngesneden
- 4 teentjes knoflook fijn geperst
- 4 eieren gekookt en gepeld
- 6 kleine aardappelen of 4 grote aardappelen, in stukjes gesneden
- 2 eetlepels massala Hindoestaanse massala van het merk H.Nandan is een aanrader
- 2 eetlepels olie zonnebloemolie of olijfolie
- snuf zwarte peper naar smaak
- snuf aromat naar smaak of maggiblokjes naar smaak
- 1 Madame jeanette optioneel
Instructies
- Snijd de uien fijn en pers de knoflook.
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
- Was het vlees.
- Laat het vlees uitlekken, hierdoor kan je het vlees later goed opbakken.
- Verhit olie in een pan en fruit 1 ui en twee teentjes knoflook. Dus de helft van hetgeen dat je gesneden hebt. De andere helft gebruik je voor de kousenband.
- Voeg hier 2 eetlepels massala aan toe. Doe dit op middelhoog vuur. Let op dat de massala niet aanbrand. Schenk zo nodig extra olijfolie in de wok.
- Voeg het vlees toe en bak dit door de massala.
- Keer het vlees regelmatig om.
- Zodra het vlees gaar is schenk je 300 ml water bij het geheel.
- Voeg de aardappelen toe.
- Breng het naar wens op smaak met zwarte peper, aromat/maggiblokje(s).
- Voeg de eieren toe en laat het geheel lekker sudderen.
- Verhit olie in een koekenpan en fruit hierin het restant aan ui en knoflook.
- Voeg de kousenband toe en breng het op smaak met zwarte peper, aromat/maggiblokje(s).
-
Recept: Surinaamse eierreepjes
Simpel, Snel en veelzijdig Surinaamse eierreepjes zijn een heerlijke en makkelijke toevoeging aan allerlei gerechten. Deze dunne, gekruide omeletreepjes passen perfect bij nasi of bami, maar…
-
Recept: Surinaamse nasi
Surinaamse nasi is een heerlijke rijstschotel met invloeden uit de Indonesische, Chinese en Creoolse keuken. Wat deze versie uniek maakt, is het feit dat dit een…
-
Onze reis van Surinaamse kookworkshops sinds 2018
In 2018 zetten we, bij Surinaams Koken met Jen, een grote stap richting het delen van de rijke en smaakvolle Surinaamse keuken met de wereld. Wat…
-
Leftover pom? Maak er een wrap van!
Heb je pom gemaakt maar is er nog wat over? Pom is heerlijk op een broodje met zuurgoed en peper. Wat ook zeker een aanrader is..…
-
Recept: Gele pesi soep
Bron: Surinaams koken met Jen – Surinaams koken voor de hele familie kookboek
-
Recept: Surinaamse bami
Een Smakelijke Duik in de Surinaamse Keuken Surinaamse bami is een geliefd gerecht in de Surinaamse keuken, dat zijn oorsprong vindt in de Chinese invloed op…