
Surinaamse roti met massala kip en kousenband

Surinaamse roti met massala kip, kousenband en aardappelen
Equipment
- 1 steelpan voor het koken van de eieren
- 1 wok voor het bereiden van het vlees
- 1 koekenpan voor het bereiden van de kousenband
Ingrediënten
- 4 roti vellen huisgemaakt of roti vellen van het merk: Kries roti
- 500 gram kipdijfilet
- 2 uien fijngesneden
- 4 teentjes knoflook fijn geperst
- 4 eieren gekookt en gepeld
- 6 kleine aardappelen of 4 grote aardappelen, in stukjes gesneden
- 2 eetlepels massala Hindoestaanse massala van het merk H.Nandan is een aanrader
- 2 eetlepels olie zonnebloemolie of olijfolie
- snuf zwarte peper naar smaak
- snuf aromat naar smaak of maggiblokjes naar smaak
- 1 Madame jeanette optioneel
Instructies
- Snijd de uien fijn en pers de knoflook.
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
- Was het vlees.
- Laat het vlees uitlekken, hierdoor kan je het vlees later goed opbakken.
- Verhit olie in een pan en fruit 1 ui en twee teentjes knoflook. Dus de helft van hetgeen dat je gesneden hebt. De andere helft gebruik je voor de kousenband.
- Voeg hier 2 eetlepels massala aan toe. Doe dit op middelhoog vuur. Let op dat de massala niet aanbrand. Schenk zo nodig extra olijfolie in de wok.
- Voeg het vlees toe en bak dit door de massala.
- Keer het vlees regelmatig om.
- Zodra het vlees gaar is schenk je 300 ml water bij het geheel.
- Voeg de aardappelen toe.
- Breng het naar wens op smaak met zwarte peper, aromat/maggiblokje(s).
- Voeg de eieren toe en laat het geheel lekker sudderen.
- Verhit olie in een koekenpan en fruit hierin het restant aan ui en knoflook.
- Voeg de kousenband toe en breng het op smaak met zwarte peper, aromat/maggiblokje(s).
-
Surinaamse maizenakoekjes
Een lekkernij met een knapperige twist! Surinaamse maïzenakoekjes zijn een heerlijke lekkernij die vaak worden gegeten bij een kopje thee of koffie. Deze koekjes zijn gemaakt…
-
Roti
Roti: Een geliefd Surinaams gerecht. Roti is een populair gerecht in de Surinaamse keuken, dat zijn oorsprong vindt in de Indiase gemeenschap van Suriname. Het gerecht…
-
Recept: Telo
Telo is een geliefde Surinaamse lekkernij die de harten van velen heeft veroverd. Deze smakelijke snack, gemaakt van cassave, is niet alleen een traktatie voor je…
-
Recept: bojo
Bojo is een heerlijk en populair gerecht uit de Surinaamse keuken, dat je zeker moet proberen! Dit zoete, kokosrijke hapje wordt voornamelijk gemaakt van geraspte cassave,…
-
Foodstyling
De Kunst van Foodstyling: Maak Jouw Gerechten Onweerstaanbaar Foodstyling is een cruciaal onderdeel van de culinaire wereld. Het gaat niet alleen om het bereiden van heerlijke…
-
Zoutvlees
Een Surinaamse Delicatesse Zoutvlees is een geliefd ingrediënt in de Surinaamse keuken en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de tijd van de plantages. Het…