Surinaamse roti met massala kip en kousenband
Surinaamse roti met massala kip, kousenband en aardappelen
Equipment
- 1 steelpan voor het koken van de eieren
- 1 wok voor het bereiden van het vlees
- 1 koekenpan voor het bereiden van de kousenband
Ingrediënten
- 4 roti vellen huisgemaakt of roti vellen van het merk: Kries roti
- 500 gram kipdijfilet
- 2 uien fijngesneden
- 4 teentjes knoflook fijn geperst
- 4 eieren gekookt en gepeld
- 6 kleine aardappelen of 4 grote aardappelen, in stukjes gesneden
- 2 eetlepels massala Hindoestaanse massala van het merk H.Nandan is een aanrader
- 2 eetlepels olie zonnebloemolie of olijfolie
- snuf zwarte peper naar smaak
- snuf aromat naar smaak of maggiblokjes naar smaak
- 1 Madame jeanette optioneel
Instructies
- Snijd de uien fijn en pers de knoflook.
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
- Was het vlees.
- Laat het vlees uitlekken, hierdoor kan je het vlees later goed opbakken.
- Verhit olie in een pan en fruit 1 ui en twee teentjes knoflook. Dus de helft van hetgeen dat je gesneden hebt. De andere helft gebruik je voor de kousenband.
- Voeg hier 2 eetlepels massala aan toe. Doe dit op middelhoog vuur. Let op dat de massala niet aanbrand. Schenk zo nodig extra olijfolie in de wok.
- Voeg het vlees toe en bak dit door de massala.
- Keer het vlees regelmatig om.
- Zodra het vlees gaar is schenk je 300 ml water bij het geheel.
- Voeg de aardappelen toe.
- Breng het naar wens op smaak met zwarte peper, aromat/maggiblokje(s).
- Voeg de eieren toe en laat het geheel lekker sudderen.
- Verhit olie in een koekenpan en fruit hierin het restant aan ui en knoflook.
- Voeg de kousenband toe en breng het op smaak met zwarte peper, aromat/maggiblokje(s).
Gele pesi soep recept
Bron: Surinaams koken met Jen – Surinaams koken voor de hele familie kookboek
Surinaamse bami
Een Smakelijke Duik in de Surinaamse Keuken Surinaamse bami is een geliefd gerecht in de Surinaamse keuken, dat zijn oorsprong vindt in de Chinese invloed op…
Surinaamse maizenakoekjes
Een lekkernij met een knapperige twist! Surinaamse maïzenakoekjes zijn een heerlijke lekkernij die vaak worden gegeten bij een kopje thee of koffie. Deze koekjes zijn gemaakt…
Roti
Roti: Een geliefd Surinaams gerecht. Roti is een populair gerecht in de Surinaamse keuken, dat zijn oorsprong vindt in de Indiase gemeenschap van Suriname. Het gerecht…
Telo recept
Telo is een geliefde Surinaamse lekkernij die de harten van velen heeft veroverd. Deze smakelijke snack, gemaakt van cassave, is niet alleen een traktatie voor je…
Bojo recept
Bojo is een heerlijk en populair gerecht uit de Surinaamse keuken, dat je zeker moet proberen! Dit zoete, kokosrijke hapje wordt voornamelijk gemaakt van geraspte cassave,…