Surinaamse Recepten

Surinaamse roti met massala kip en kousenband

Het best bezochte recept! Authentieke Surinaamse roti met massala kip en kousenband

Surinaamse roti met massala kip en kousenband

Surinaamse roti met massala kip, kousenband en aardappelen

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken surinaams
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 steelpan voor het koken van de eieren
  • 1 wok voor het bereiden van het vlees
  • 1 koekenpan voor het bereiden van de kousenband

Ingrediënten
  

  • 4 roti vellen huisgemaakt of roti vellen van het merk: Kries roti
  • 500 gram kipdijfilet
  • 2 uien fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook fijn geperst
  • 4 eieren gekookt en gepeld
  • 6 kleine aardappelen of 4 grote aardappelen, in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels massala Hindoestaanse massala van het merk H.Nandan is een aanrader
  • 2 eetlepels olie zonnebloemolie of olijfolie
  • snuf zwarte peper naar smaak
  • snuf aromat naar smaak of maggiblokjes naar smaak
  • 1 Madame jeanette optioneel

Instructies
 

  • Snijd de uien fijn en pers de knoflook.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  • Was het vlees.
  • Laat het vlees uitlekken, hierdoor kan je het vlees later goed opbakken.
  • Verhit olie in een pan en fruit 1 ui en twee teentjes knoflook. Dus de helft van hetgeen dat je gesneden hebt. De andere helft gebruik je voor de kousenband.
  • Voeg hier 2 eetlepels massala aan toe. Doe dit op middelhoog vuur. Let op dat de massala niet aanbrand. Schenk zo nodig extra olijfolie in de wok.
  • Voeg het vlees toe en bak dit door de massala.
  • Keer het vlees regelmatig om.
  • Zodra het vlees gaar is schenk je 300 ml water bij het geheel.
  • Voeg de aardappelen toe.
  • Breng het naar wens op smaak met zwarte peper, aromat/maggiblokje(s).
  • Voeg de eieren toe en laat het geheel lekker sudderen.
  • Verhit olie in een koekenpan en fruit hierin het restant aan ui en knoflook.
  • Voeg de kousenband toe en breng het op smaak met zwarte peper, aromat/maggiblokje(s).
Trefwoord kip, kousenband, massala, roti
  • Gele pesi soep recept

    Bron: Surinaams koken met Jen – Surinaams koken voor de hele familie kookboek

  • Surinaamse bami

    Een Smakelijke Duik in de Surinaamse Keuken Surinaamse bami is een geliefd gerecht in de Surinaamse keuken, dat zijn oorsprong vindt in de Chinese invloed op…

  • Surinaamse maizenakoekjes

    Een lekkernij met een knapperige twist! Surinaamse maïzenakoekjes zijn een heerlijke lekkernij die vaak worden gegeten bij een kopje thee of koffie. Deze koekjes zijn gemaakt…

  • , , ,

    Roti

    Roti: Een geliefd Surinaams gerecht. Roti is een populair gerecht in de Surinaamse keuken, dat zijn oorsprong vindt in de Indiase gemeenschap van Suriname. Het gerecht…

  • Telo recept

    Telo is een geliefde Surinaamse lekkernij die de harten van velen heeft veroverd. Deze smakelijke snack, gemaakt van cassave, is niet alleen een traktatie voor je…

  • Bojo recept

    Bojo is een heerlijk en populair gerecht uit de Surinaamse keuken, dat je zeker moet proberen! Dit zoete, kokosrijke hapje wordt voornamelijk gemaakt van geraspte cassave,…

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept