
Surinaamse roti met massala kip en kousenband

Ingrediënten
Equipment
Method
- Snijd de uien fijn en pers de knoflook.
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
- Was het vlees.
- Laat het vlees uitlekken, hierdoor kan je het vlees later goed opbakken.
- Verhit olie in een pan en fruit 1 ui en twee teentjes knoflook. Dus de helft van hetgeen dat je gesneden hebt. De andere helft gebruik je voor de kousenband.
- Voeg hier 2 eetlepels massala aan toe. Doe dit op middelhoog vuur. Let op dat de massala niet aanbrand. Schenk zo nodig extra olijfolie in de wok.
- Voeg het vlees toe en bak dit door de massala.
- Keer het vlees regelmatig om.
- Zodra het vlees gaar is schenk je 300 ml water bij het geheel.
- Voeg de aardappelen toe.
- Breng het naar wens op smaak met zwarte peper, aromat/maggiblokje(s).
- Voeg de eieren toe en laat het geheel lekker sudderen.
- Verhit olie in een koekenpan en fruit hierin het restant aan ui en knoflook.
- Voeg de kousenband toe en breng het op smaak met zwarte peper, aromat/maggiblokje(s).
-
Persbericht: Jennifer Cambridge neemt afscheid van ons!
Na een intense en ingrijpende periode heeft Jennifer Cambridge besloten zich terug te trekken uit de Nederlandse media. Haar laatste boodschap is te zien op haar…
-
Wat komt eraan?
Wat begon als een sabbatical groeide uit tot een diepe reis van luisteren, verbinden en creëren. Met een rugzak vol kennis, ervaringen en doorzettingsvermogen breekt nu…
-
Mijn interview bij ABC Radio
In dit interview met ABC Radio spreek ik met Jennifer Plein over mijn reis binnen de tropische foodbranche. We hebben het over kansen, cultuur en de…
-
Zainab Pandan Mix
De Zainab Pandan Cake Mix is de perfecte oplossing voor iedereen die snel en gemakkelijk een tropisch dessert wil maken. Met natuurlijke pandanextracten en een eenvoudige…
-
Saoto soep
Ontdek de rijke smaken van Saoto soep. Een Javaans-Surinaams gerecht dat bekendstaat als hét comfort food van Suriname. In deze blog lees je over de culturele…