Dit heerlijke broodje Surinaamse sardientjes is niet alleen vol van smaak, maar ook een verantwoorde keuze!
Het past binnen een gezond eetpatroon en is geschikt voor mensen met een verhoogd cholesterol, diabetes of wie op hun zout- en calorie-inname letten.
Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met het Voedingscentrum en voldoet aan de richtlijnen van de Schijf van Vijf, zodat je zonder zorgen kunt genieten!

Broodje Surinaamse sardientjes
Ingredients
- 100 gram sardientjes in tomatensaus blik
- 1 kleine rode ui
- 100 gram komkommer
- 4 takjes selderij
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 2 bruine pistolets
Instructions
- Halveer de sardientjes in de lengte en neem de graat eruit.
- Pel de ui en snijd hem in ringen.
- Was het stuk komkommer en schaaf het in dunne plakken.
- Was de selderij en snijd het klein.
- Verwarm de margarine in de pan en bak de ui een paar minuten.
- Voeg de sardientjes en de selderij toe en warm het goed door.
- Snijd de pistolet open en beleg ze met komkommer en uienringen en leg de sardientjes met een lepel tomatensaus erop.
Notes
In samenwerking met het Voedingscentrum hebben wij meerdere verantwoorde recepturen samengesteld.
Bekijk voor meer informatie de site van het Voedingscentrum.