Het best bezochte recept! Authentieke Surinaamse roti met massala kip en kousenband

Surinaamse roti met massala kip en kousenband

Surinaamse roti met massala kip, kousenband en aardappelen

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: surinaams

Ingrediënten
  

  • 4 roti vellen huisgemaakt of roti vellen van het merk: Kries roti
  • 500 gram kipdijfilet
  • 2 uien fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook fijn geperst
  • 4 eieren gekookt en gepeld
  • 6 kleine aardappelen of 4 grote aardappelen, in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels massala Hindoestaanse massala van het merk H.Nandan is een aanrader
  • 2 eetlepels olie zonnebloemolie of olijfolie
  • snuf zwarte peper naar smaak
  • snuf aromat naar smaak of maggiblokjes naar smaak
  • 1 Madame jeanette optioneel

Equipment

  • 1 steelpan voor het koken van de eieren
  • 1 wok voor het bereiden van het vlees
  • 1 koekenpan voor het bereiden van de kousenband

Method
 

  1. Snijd de uien fijn en pers de knoflook.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  3. Was het vlees.
  4. Laat het vlees uitlekken, hierdoor kan je het vlees later goed opbakken.
  5. Verhit olie in een pan en fruit 1 ui en twee teentjes knoflook. Dus de helft van hetgeen dat je gesneden hebt. De andere helft gebruik je voor de kousenband.
  6. Voeg hier 2 eetlepels massala aan toe. Doe dit op middelhoog vuur. Let op dat de massala niet aanbrand. Schenk zo nodig extra olijfolie in de wok.
  7. Voeg het vlees toe en bak dit door de massala.
  8. Keer het vlees regelmatig om.
  9. Zodra het vlees gaar is schenk je 300 ml water bij het geheel.
  10. Voeg de aardappelen toe.
  11. Breng het naar wens op smaak met zwarte peper, aromat/maggiblokje(s).
  12. Voeg de eieren toe en laat het geheel lekker sudderen.
  13. Verhit olie in een koekenpan en fruit hierin het restant aan ui en knoflook.
  14. Voeg de kousenband toe en breng het op smaak met zwarte peper, aromat/maggiblokje(s).
  • , , ,

    Roti

    Hét authentieke Surinaamse roti recept met kip massala, zachte aardappelen, kousenband en een hardgekookt ei. Lekker met huisgemaakte roti platen. Dit geliefde gerecht uit de Hindoestaanse…

  • Recept: Telo

    Telo is een geliefde Surinaamse lekkernij die de harten van velen heeft veroverd. Deze smakelijke snack, gemaakt van cassave, is niet alleen een traktatie voor je…

  • Recept: bojo

    Bojo is een heerlijk en populair gerecht uit de Surinaamse keuken, dat je zeker moet proberen! Dit zoete, kokosrijke hapje wordt voornamelijk gemaakt van geraspte cassave,…

  • ,

    Foodstyling

    De Kunst van Foodstyling: Maak Jouw Gerechten Onweerstaanbaar Foodstyling is een cruciaal onderdeel van de culinaire wereld. Het gaat niet alleen om het bereiden van heerlijke…

  • ,

    Zoutvlees

    Een Surinaamse Delicatesse Zoutvlees is een geliefd ingrediënt in de Surinaamse keuken en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de tijd van de plantages. Het…

  • Surinaamse marinade

    De Perfecte Surinaamse Marinade Een Smaakexplosie voor Jouw Gerechten Als je denkt aan de Surinaamse keuken, denk je aan rijke smaken, aromatische kruiden en de kunst…

Switi én leuk om te weten...