Zo maak je lekkere Surinaamse pasteitjes!

Surinaamse pasteitjes met kip en groenten

Surinaamse pasteitjes zijn onmisbaar op Surinaamse feestjes. De pasteitjes zijn met zelfgemaakt deeg te maken maar ook met bladerdeeg. De smaak van piccalilly maakt de Surinaamse pasteitjes compleet. De pasteitjes bak je makkelijk in de oven af. Het is ook mogelijk om de pasteitjes in de airfryer te bakken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, snack
Keuken surinaams
Porties 20 pasteitjes

Equipment

  • 1 steelpan voor het koken van de eieren
  • 1 wok voor het bereiden van de vulling
  • oven of airfryer voor het bakken van de pasteitjes

Ingrediënten
  

  • 1 pak bladerdeeg roomboter
  • 1 pot doperwten en wortelen snijd de wortelen in stukken
  • 3 eieren in blokjes gesneden
  • 300 gram kipfilet gekookt en gepluisd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 6 eetlepels piccalilly
  • 10 zilveruitjes in stukken gesneden
  • 1 ui fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook geperst
  • 1 maggiblokje of aromat
  • zwarte peper naar smaak

Instructies
 

  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Kook de kipfilet en pluis het uit zodra het gaar is.
  • Snijd de ui in stukjes en pers de knoflook fijn.
  • Snijd de zilveruitjes in partjes van 4.
  • Laat de doperwten en wortelen uitlekken in een vergiet.
  • Snijd de wortelen in stukken.
  • Verhit een eetlepel olie in een wok en fruit hierin de uien en knoflook.
  • Doe daar vervolgens het vlees bij.
  • Roerbak het geheel en breng het op smaak met: aromat/maggiblokje(s), zwarte peper en piccalilly.
  • Kluts een ei.
  • Haal het bladerdeeg uit de verpakking en zijn deze door de helft.
  • Plaats een eetlepel vulling in het midden en sluit de pasteitjes met een vork.
  • Smeer ei over de pasteitjes en plaats de pasteitjes op het rooster.
  • Bak de pasteitjes ongeveer 20 minuten op 175 graden af.

Notities

Vegetarische pasteitjes? Deze pasteitjes zijn prima te maken zonder kipfilet of met stukjes tofu!
Trefwoord kip, pastei, snack
  • Surinaamse maizenakoekjes

    Een lekkernij met een knapperige twist! Surinaamse maïzenakoekjes zijn een heerlijke lekkernij die vaak worden gegeten bij een kopje thee of koffie. Deze koekjes zijn gemaakt…

  • , , ,

    Roti

    Roti: Een geliefd Surinaams gerecht. Roti is een populair gerecht in de Surinaamse keuken, dat zijn oorsprong vindt in de Indiase gemeenschap van Suriname. Het gerecht…

  • Recept: Telo

    Telo is een geliefde Surinaamse lekkernij die de harten van velen heeft veroverd. Deze smakelijke snack, gemaakt van cassave, is niet alleen een traktatie voor je…

  • Recept: bojo

    Bojo is een heerlijk en populair gerecht uit de Surinaamse keuken, dat je zeker moet proberen! Dit zoete, kokosrijke hapje wordt voornamelijk gemaakt van geraspte cassave,…

  • ,

    Foodstyling

    De Kunst van Foodstyling: Maak Jouw Gerechten Onweerstaanbaar Foodstyling is een cruciaal onderdeel van de culinaire wereld. Het gaat niet alleen om het bereiden van heerlijke…

  • ,

    Zoutvlees

    Een Surinaamse Delicatesse Zoutvlees is een geliefd ingrediënt in de Surinaamse keuken en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de tijd van de plantages. Het…

Switi én leuk om te weten...