
Zo maak je lekkere Surinaamse pasteitjes!

Surinaamse pasteitjes met kip en groenten
Ingrediënten
Equipment
Method
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Kook de kipfilet en pluis het uit zodra het gaar is.
- Snijd de ui in stukjes en pers de knoflook fijn.
- Snijd de zilveruitjes in partjes van 4.
- Laat de doperwten en wortelen uitlekken in een vergiet.
- Snijd de wortelen in stukken.
- Verhit een eetlepel olie in een wok en fruit hierin de uien en knoflook.
- Doe daar vervolgens het vlees bij.
- Roerbak het geheel en breng het op smaak met: aromat/maggiblokje(s), zwarte peper en piccalilly.
- Kluts een ei.
- Haal het bladerdeeg uit de verpakking en zijn deze door de helft.
- Plaats een eetlepel vulling in het midden en sluit de pasteitjes met een vork.
- Smeer ei over de pasteitjes en plaats de pasteitjes op het rooster.
- Bak de pasteitjes ongeveer 20 minuten op 175 graden af.
Notities
-

Zainab Pandan Mix
De Zainab Pandan Cake Mix is de perfecte oplossing voor iedereen die snel en gemakkelijk een tropisch dessert wil maken. Met natuurlijke pandanextracten en een eenvoudige…
-

Saoto soep
Ontdek de rijke smaken van Saoto soep. Een Javaans-Surinaams gerecht dat bekendstaat als hét comfort food van Suriname. In deze blog lees je over de culturele…
-

Koken voor Ronnie Flex! Een Surinaams menu met een vegan twist| Backstage
Ik kreeg de eer om te koken voor Ronnie Flex. Een Surinaamse food experience met zowel vegan gerechten als klassiekers met kip!
-

Online Kookworkshop met FunX: Samen koken op afstand? Het kan écht!
Voor FunX organiseerde ik een online kookworkshop. Een leuke en interactieve manier om collega’s op afstand samen te brengen. Na het inventariseren van dieetwensen ontwikkelde ik…
-

Pom: De trots van de Surinaamse keuken
Pom is een geliefde Surinaamse ovenschotel die traditie, smaak en familie samenbrengt. Het gerecht wordt gemaakt met pomtayer (geraspte tayerwortel), gekruide kip en een kruidige saus.…
-

Limoen (lemmetje) in de Surinaamse keuken
Gezouten lemmetje is een traditionele smaakmaker op basis van ingelegde limoenen, gezouten en gefermenteerd voor een intense, frisse en pittige smaak. Onmisbaar in de Surinaamse keuken
