
Zo maak je lekkere Surinaamse pasteitjes!

Surinaamse pasteitjes met kip en groenten
Ingrediënten
Equipment
Method
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Kook de kipfilet en pluis het uit zodra het gaar is.
- Snijd de ui in stukjes en pers de knoflook fijn.
- Snijd de zilveruitjes in partjes van 4.
- Laat de doperwten en wortelen uitlekken in een vergiet.
- Snijd de wortelen in stukken.
- Verhit een eetlepel olie in een wok en fruit hierin de uien en knoflook.
- Doe daar vervolgens het vlees bij.
- Roerbak het geheel en breng het op smaak met: aromat/maggiblokje(s), zwarte peper en piccalilly.
- Kluts een ei.
- Haal het bladerdeeg uit de verpakking en zijn deze door de helft.
- Plaats een eetlepel vulling in het midden en sluit de pasteitjes met een vork.
- Smeer ei over de pasteitjes en plaats de pasteitjes op het rooster.
- Bak de pasteitjes ongeveer 20 minuten op 175 graden af.
Notities
-
Recept: Surinaamse wrap met kip
Een snel, smakelijk en kindvriendelijk recept: Surinaamse wrap met kip, rucola en frisse komkommer. Perfect als lunch, snack of lichte avondmaaltijd!
-
Recept: Surinaamse gehaktballetjes
Surinaamse gehaktballetjes zijn sappig, kruidig en super veelzijdig. Perfect als hoofdgerecht of snack. Een favoriet recept dat snel en makkelijk te maken is.
-
Recept: Surinaamse ananascake
Een tropische ananascake met een vleugje rum, vanille en amandel. Makkelijk te maken en perfect voor elke gelegenheid!
-
Recept: Surinaamse (kokos) melkijsblokjes:
Deze Surinaamse melkijsblokjes met kokossmaak zijn heerlijk fris, romig en eenvoudig te maken met slechts een paar ingrediënten. Ideaal voor zomerse dagen of als tropische traktatie!
-
Surinaamse dranken die je geproefd moet hebben
Surinaamse dranken zijn fris, kruidig en vol van karakter. In deze blog lees je over Populaire dranken zoals markoesa, cola limonade, gemberbier en zuurwater. Allemaal ambachtelijk…