
Zo maak je lekkere Surinaamse pasteitjes!

Surinaamse pasteitjes met kip en groenten
Ingrediënten
Equipment
Method
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Kook de kipfilet en pluis het uit zodra het gaar is.
- Snijd de ui in stukjes en pers de knoflook fijn.
- Snijd de zilveruitjes in partjes van 4.
- Laat de doperwten en wortelen uitlekken in een vergiet.
- Snijd de wortelen in stukken.
- Verhit een eetlepel olie in een wok en fruit hierin de uien en knoflook.
- Doe daar vervolgens het vlees bij.
- Roerbak het geheel en breng het op smaak met: aromat/maggiblokje(s), zwarte peper en piccalilly.
- Kluts een ei.
- Haal het bladerdeeg uit de verpakking en zijn deze door de helft.
- Plaats een eetlepel vulling in het midden en sluit de pasteitjes met een vork.
- Smeer ei over de pasteitjes en plaats de pasteitjes op het rooster.
- Bak de pasteitjes ongeveer 20 minuten op 175 graden af.
Notities
-
Recept: Surinaamse eierreepjes
Simpel, Snel en veelzijdig Surinaamse eierreepjes zijn een heerlijke en makkelijke toevoeging aan allerlei gerechten. Deze dunne, gekruide omeletreepjes passen perfect bij nasi of bami, maar…
-
Recept: Surinaamse nasi
Surinaamse nasi is een heerlijke rijstschotel met invloeden uit de Indonesische, Chinese en Creoolse keuken. Wat deze versie uniek maakt, is het feit dat dit een…
-
Onze reis van Surinaamse kookworkshops sinds 2018
In 2018 zetten we, bij Surinaams Koken met Jen, een grote stap richting het delen van de rijke en smaakvolle Surinaamse keuken met de wereld. Wat…
-
Leftover pom? Maak er een wrap van!
Heb je pom gemaakt maar is er nog wat over? Pom is heerlijk op een broodje met zuurgoed en peper. Wat ook zeker een aanrader is..…
-
Recept: Gele pesi soep
Bron: Surinaams koken met Jen – Surinaams koken voor de hele familie kookboek
-
Recept: Surinaamse bami
Een Smakelijke Duik in de Surinaamse Keuken Surinaamse bami is een geliefd gerecht in de Surinaamse keuken, dat zijn oorsprong vindt in de Chinese invloed op…