Surinaamse pasteitjes met kip

Deze Surinaamse pasteitjes maak je helemaal af met een lekkere Madame Jeanette Peppersauce. Deze shop je bij Jen’s Foodspot via deze link.

Surinaamse pasteitjes met kip

Surinaamse pasteitjes zijn op elk Surinaams feestje wel te vinden. Als dit nou met bladerdeeg is of zelfgemaakte deeg. Kenmerkend aan de pasteitjes is het gebruik van Picalilly. Het is mogelijk om grote pasteitjes te maken maar ook kleiner. Dit recept is Airfryer-proof en gemaakt met bladerdeeg. Op het moment dat je wat meer tijd hebt is zelfgemaakt deeg zeker aan te raden.
5 van 1 stem
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken Surinaams
calorieën 389 kcal

Equipment

  • Oven
  • Bakpapier

Ingrediënten
  

  • 1 pak bladerdeeg roomboter
  • 1 pot doperwten & wortels uitgelekt en de wortels in stukjes
  • 4 eieren
  • 300 gram kipfilet
  • olijfolie
  • Picalilly 6 eetlepels
  • 10 zilveruitjes in stukjes gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook in stukjes
  • 1 maggiblokje
  • zwarte peper naar smaak

Instructies
 

  • Verwarm je oven voor op 200 graden en kook het kipfilet uit.
  • Kook 2 eieren.
  • Snijd de zilveruitjes in partjes van 4.
  • Laat de doperwten en wortels uitlekken in een vergiet.
  • Snijd de wortels in stukjes.
  • Doe een scheut olijfolie in een wok.
  • Doe de gesneden uien, knoflook, en tot slot de uitgeplozen kip erbij.
  • Roerbak het geheel en breng het op smaak met een maggiblokje en 2 a 3 eetlepels piccalilly (naar smaak)
  • Kluts een ei.
  • Haal het deeg uit de verpakking en snijd deze door de helft.
  • Doe een eetlepel vulling in het midden en duw de pasteitjes dicht met een vork.
  • Smeer het geklutste ei over de pasteitjes en leg ze op bakpapier.
  • Plaats het bakpapier met de pasteitjes op een rooster en bak je pasteitjes gedurende 12-15 minuten af.
  • Airfryer tot je beschikking? Bak ze dan in de airfryer!

Notities

Trek in pasteitjes met vis? Vervang dan de vulling door bakkeljauw.
 

Aanbevolen artikelen

7 Comments

  1. Jen

    Hi Corrine,
    Het zal jullie zeker lukken. Sommige lezers gaan voor 3 gekookte eieren. Andere hebben er aan 2 voldoende. Kip dien je in een pannetje met water te doen en circa 15-20 minuten (uit) te koken. Meer niet. Het kan zeker kloppen dat alle stappen niet uitgebreid geplaatst zijn. De reden hiervan is dat er een kookboek is. Dit is een verlengstuk van het kookboek. In het kookboek staan alle termen/stappen uitgebreid uitgelegd. Ik wens jullie succes en ben benieuwd als het gelukt is! Geniet ervan!

    1. Gerdina Fransen

      Waar is de stap waar je de gekookte eieren moet gebruiken? Is dat een snack voor tussendoor of moeten ze gebruikt worden? Ze lijken me wel erg lekker.

  2. Noelle

    Ik ga vandaag je pasteitjes maken en heb dr heel veel zin in en vanavond eten we heerlijk roti ik ga nog veel meer van je website maken dank je wel voor deze heerlijke recepten.
    Groetjes Noelle

  3. Noelle

    5 sterren
    Ik heb zojuist je pasteitjes gemaakt met mijn kind en wat zijn ze goddelijk lekker echt heeeeeerlijk

    1. Jen

      Wat fijn om dit te lezen! Super dat het gelukt is én dat jullie genoten hebben!

  4. Gerdina Fransen

    Waar is de stap waar je de gekookte eieren moet gebruiken? Is dat een snack voor tussendoor of moeten ze gebruikt worden? Ze lijken me wel erg lekker.

    1. TEAM SKMJ

      De gekookte eieren (in stukjes of blokjes) doe je boven het vleesmengsel voordat je de pasteitjes sluit. We zullen dit nog even aanpassen in het recept.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept