
Zo maak je lekkere Surinaamse pasteitjes!

Surinaamse pasteitjes met kip en groenten
Ingrediënten
Equipment
Method
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Kook de kipfilet en pluis het uit zodra het gaar is.
- Snijd de ui in stukjes en pers de knoflook fijn.
- Snijd de zilveruitjes in partjes van 4.
- Laat de doperwten en wortelen uitlekken in een vergiet.
- Snijd de wortelen in stukken.
- Verhit een eetlepel olie in een wok en fruit hierin de uien en knoflook.
- Doe daar vervolgens het vlees bij.
- Roerbak het geheel en breng het op smaak met: aromat/maggiblokje(s), zwarte peper en piccalilly.
- Kluts een ei.
- Haal het bladerdeeg uit de verpakking en zijn deze door de helft.
- Plaats een eetlepel vulling in het midden en sluit de pasteitjes met een vork.
- Smeer ei over de pasteitjes en plaats de pasteitjes op het rooster.
- Bak de pasteitjes ongeveer 20 minuten op 175 graden af.
Notities
-
Surinaamse dranken die je geproefd moet hebben
Surinaamse dranken zijn fris, kruidig en vol van karakter. In deze blog lees je over Populaire dranken zoals markoesa, cola limonade, gemberbier en zuurwater. Allemaal ambachtelijk…
-
Keti Koti in Bibliotheek Drachten
Op 28 juni stond Bibliotheek Drachten stil bij Keti Koti met een middag vol ontmoeting, cultuur en bewustwording. Bezoekers genoten van Surinaamse hapjes, voerden gesprekken over…
-
Keti Koti: Vrijheid, herinnering en smaak van verbondenheid
Op 1 juli vieren we Keti Koti. Letterlijk vertaald: “de ketenen gebroken”. Een dag van herdenking maar ook van trots en verbondenheid. Op deze dag in…
-
Publicatie: Surinaamse smaken in het schijf van vijf kookboek
Jennifer ontwikkelde in samenwerking met het Voedingscentrum uitgebalanceerde Surinaamse recepten volgens de Schijf van Vijf. Drie gerechten zijn opgenomen in het officiële kookboek en bieden inspiratie…
-
Fort Zeelandia: Geschiedenis proeven aan de oever van de Surinamerivier
Fort Zeelandia in Paramaribo is een historisch icoon aan de Surinamerivier, waar cultuur en erfgoed samenkomen. Binnen de muren van dit oude fort vind je ook…