
Zo maak je lekkere Surinaamse pasteitjes!

Surinaamse pasteitjes met kip en groenten
Ingrediënten
Equipment
Method
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Kook de kipfilet en pluis het uit zodra het gaar is.
- Snijd de ui in stukjes en pers de knoflook fijn.
- Snijd de zilveruitjes in partjes van 4.
- Laat de doperwten en wortelen uitlekken in een vergiet.
- Snijd de wortelen in stukken.
- Verhit een eetlepel olie in een wok en fruit hierin de uien en knoflook.
- Doe daar vervolgens het vlees bij.
- Roerbak het geheel en breng het op smaak met: aromat/maggiblokje(s), zwarte peper en piccalilly.
- Kluts een ei.
- Haal het bladerdeeg uit de verpakking en zijn deze door de helft.
- Plaats een eetlepel vulling in het midden en sluit de pasteitjes met een vork.
- Smeer ei over de pasteitjes en plaats de pasteitjes op het rooster.
- Bak de pasteitjes ongeveer 20 minuten op 175 graden af.
Notities
-
Persbericht: Jennifer Cambridge neemt afscheid van ons!
Na een intense en ingrijpende periode heeft Jennifer Cambridge besloten zich terug te trekken uit de Nederlandse media. Haar laatste boodschap is te zien op haar…
-
Wat komt eraan?
Wat begon als een sabbatical groeide uit tot een diepe reis van luisteren, verbinden en creëren. Met een rugzak vol kennis, ervaringen en doorzettingsvermogen breekt nu…
-
Mijn interview bij ABC Radio
In dit interview met ABC Radio spreek ik met Jennifer Plein over mijn reis binnen de tropische foodbranche. We hebben het over kansen, cultuur en de…
-
Zainab Pandan Mix
De Zainab Pandan Cake Mix is de perfecte oplossing voor iedereen die snel en gemakkelijk een tropisch dessert wil maken. Met natuurlijke pandanextracten en een eenvoudige…
-
Saoto soep
Ontdek de rijke smaken van Saoto soep. Een Javaans-Surinaams gerecht dat bekendstaat als hét comfort food van Suriname. In deze blog lees je over de culturele…