Dit basisrecept maak je binnen een handomdraai! Lekker op een broodje, met telo of rijst en kousenband
Basisrecept Bakkeljauw
Bakkeljauw is gemaakt van gezouten kabeljauw, vaak belegd op een broodje. Bakkeljauw heeft een heerlijke, hartige smaak door de combinatie van specerijen.
Equipment
- 1 wok of koekenpan
Ingrediënten
- 350 gram bakkeljauw filet
- 2 uien gesnipperd
- 3 teentjes knoflook geperst
- 1 eetlepel olie
- 3 takjes selderij fijngesneden
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 tomaat in blokjes gesneden
- maggiblokje(s) naar smaak
Instructies
- Breng water aan de kook (genoeg zodat de bakkeljauwfilet onder water komt te liggen)
- Spoel de bakkeljauwfilet af. Herhaal dit 3 keer.
- Leg de bakkeljauwfilet in een kom en schenk hier het gekookte water bij.Laat de bakkeljauwfilet 10 minuten in heet water liggen. Zo ontzout je de gezouten vis.
- Was de selderij, verwijder de bladeren van de takken en snijd de selderij in stukken.
- Verwarm een scheut olie in een wok en fruit hierin de uien, tomaat en knoflook aan. Na ongeveer 6-7 minuten is dit klaar.
- Voeg dan de bakkeljauwfilet toe.
- Roerbak het geheel nog zo'n 1-2 minuten zodat alles goed warm is. Voeg de verse selderij toe.
- Breng het geheel op smaak met zwarte peper en een maggiblokje.
Notities
Dit recept is ook prima te gebruiken om Bakkeljauw pasteitjes te maken.
Volg hiervoor de laatste stappen (vanaf stap 10) bij het volgende recept: Surinaamse pasteitjes met kip en groenten.