Surinaamse pindasoep is een rijke en kruidige soep die perfect comfort food biedt.
Gemaakt met romige pinda’s, geurige kruiden en vaak aangevuld met kip en zoutvlees, is deze soep een echte smaakbeleving.
Het is een gerecht dat warmte en traditie uitstraalt, ideaal voor een stevige maaltijd.
In mijn recept laat ik je zien hoe je deze heerlijke pindasoep zelf kunt maken – eenvoudig, smaakvol en precies zoals het hoort!

Surinaamse pindasoep
Equipment
- 1 soeppan
Ingredients
- 1,5 liter water
- 1 pot pindakaas 350 gram
- 3 maggiblokjes
- 8 pimentkorrels
- 5 takjes selderij gesneden
- 2 uien fijngesneden
- 2 laurierbladeren
- een stuk zoutvlees
- snuf zwarte peper optioneel een madame jeanette mee laten koken
- 1 eetlepel olijfolie
Instructions
- Breng het zoutvlees gedurende 15 minuten in een aparte pan aan de kook en snijd het vervolgens in stukken. (Dit water gooi je vervolgens weg)
- Schenk olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui.
- Voeg vervolgens de zoutvlees toe en bak het geheel.
- Schenk hier het water bij en trek een bouillon uit het ontzouten zoutvlees, maggiblokjes, selderij, pimentkorrels, laurierbladeren.
- Doe hier vervolgens de pindakaas bij.
- Meng het geheel en laat het op zacht vuur koken.
- Voeg zwarte peper en zonodig zout naar smaak toe.
- Je pindasoep is klaar. Geniet ervan.
Notes
Tip!
Praktisch alle Surinaamse soepen worden met een kommetje rijst erbij gegeten.