Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Surinaamse pindasoep
Recept afdrukken
Pin Recipe
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd
40
minuten
min
Totale tijd
55
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
surinaams
Porties
6
porties
Equipment
1 soeppan
Ingredients
1,5
liter
water
1
pot
pindakaas
350 gram
3
maggiblokjes
8
pimentkorrels
5
takjes
selderij
gesneden
2
uien
fijngesneden
2
laurierbladeren
een
stuk
zoutvlees
snuf
zwarte peper
optioneel een madame jeanette mee laten koken
1
eetlepel
olijfolie
Instructions
Breng het zoutvlees gedurende 15 minuten in een aparte pan aan de kook en snijd het vervolgens in stukken. (Dit water gooi je vervolgens weg)
Schenk olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui.
Voeg vervolgens de zoutvlees toe en bak het geheel.
Schenk hier het water bij en trek een bouillon uit het ontzouten zoutvlees, maggiblokjes, selderij, pimentkorrels, laurierbladeren.
Doe hier vervolgens de pindakaas bij.
Meng het geheel en laat het op zacht vuur koken.
Voeg zwarte peper en zonodig zout naar smaak toe.
Je pindasoep is klaar. Geniet ervan.
Notes
Tip!
Praktisch alle Surinaamse soepen worden met een kommetje rijst erbij gegeten.
Trefwoord
soep