Ga terug

Surinaamse pindasoep

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken surinaams
Porties 6 porties

Equipment

  • 1 soeppan

Ingredients
  

  • 1,5 liter water
  • 1 pot pindakaas 350 gram
  • 3 maggiblokjes
  • 8 pimentkorrels
  • 5 takjes selderij gesneden
  • 2 uien fijngesneden
  • 2 laurierbladeren
  • een stuk zoutvlees
  • snuf zwarte peper optioneel een madame jeanette mee laten koken
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructions
 

  • Breng het zoutvlees gedurende 15 minuten in een aparte pan aan de kook en snijd het vervolgens in stukken. (Dit water gooi je vervolgens weg)
  • Schenk olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui.
  • Voeg vervolgens de zoutvlees toe en bak het geheel.
  • Schenk hier het water bij en trek een bouillon uit het ontzouten zoutvlees, maggiblokjes, selderij, pimentkorrels, laurierbladeren.
  • Doe hier vervolgens de pindakaas bij.
  • Meng het geheel en laat het op zacht vuur koken.
  • Voeg zwarte peper en zonodig zout naar smaak toe.
  • Je pindasoep is klaar. Geniet ervan.

Notes

Tip!
Praktisch alle Surinaamse soepen worden met een kommetje rijst erbij gegeten. 
 
 
Trefwoord soep