
Zo maak je lekkere Surinaamse pasteitjes!

Surinaamse pasteitjes met kip en groenten
Equipment
- 1 steelpan voor het koken van de eieren
- 1 wok voor het bereiden van de vulling
- oven of airfryer voor het bakken van de pasteitjes
Ingrediënten
- 1 pak bladerdeeg roomboter
- 1 pot doperwten en wortelen snijd de wortelen in stukken
- 3 eieren in blokjes gesneden
- 300 gram kipfilet gekookt en gepluisd
- 2 eetlepels olijfolie
- 6 eetlepels piccalilly
- 10 zilveruitjes in stukken gesneden
- 1 ui fijngesneden
- 4 teentjes knoflook geperst
- 1 maggiblokje of aromat
- zwarte peper naar smaak
Instructies
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Kook de kipfilet en pluis het uit zodra het gaar is.
- Snijd de ui in stukjes en pers de knoflook fijn.
- Snijd de zilveruitjes in partjes van 4.
- Laat de doperwten en wortelen uitlekken in een vergiet.
- Snijd de wortelen in stukken.
- Verhit een eetlepel olie in een wok en fruit hierin de uien en knoflook.
- Doe daar vervolgens het vlees bij.
- Roerbak het geheel en breng het op smaak met: aromat/maggiblokje(s), zwarte peper en piccalilly.
- Kluts een ei.
- Haal het bladerdeeg uit de verpakking en zijn deze door de helft.
- Plaats een eetlepel vulling in het midden en sluit de pasteitjes met een vork.
- Smeer ei over de pasteitjes en plaats de pasteitjes op het rooster.
- Bak de pasteitjes ongeveer 20 minuten op 175 graden af.
Notities
-
Fernandes: Het iconische Surinaamse frisdrank merk!
Als je aan Suriname denkt, denk je waarschijnlijk aan heerlijk eten, tropische warmte en natuurlijk… Fernandes! Dit iconische frisdrankmerk is al decennialang een favoriet in Suriname…
-
Inspiratie: High-tea en babyshower met Surinaamse invloeden
Een high tea of babyshower is altijd een feest maar met Surinaamse invloeden wordt het pas echt bijzonder! Stel je een tafel vol kleurrijke hapjes, exotische…
-
Jen helpt in Suriname
In Suriname heerst veel armoede. Basisbehoeften zoals voeding en goed onderwijs zijn niet voor iedereen vanzelfsprekend. Via Jen helpt in Suriname zetten we ons op projectbasis…
-
Recept: zuurgoed. Het onmisbare bijgerecht in de Surinaamse keuken
De knapperige smaakmaker van de Surinaamse Keuken Zuurgoed is onmisbaar in de Surinaamse keuken. Dit friszuur, knapperige bijgerecht brengt balans in hartige gerechten zoals bami, nasi…
-
Recept: Broodje Surinaamse sardientjes. Gezond en lekker!
Dit heerlijke broodje Surinaamse sardientjes is niet alleen vol van smaak, maar ook een verantwoorde keuze! Het past binnen een gezond eetpatroon en is geschikt voor…
-
Heri heri, een traditioneel Surinaams recept met een rijke geschiedenis
Heri heri is een eenvoudig maar voedzaam Surinaams gerecht met een diepe historische betekenis. Dit gerecht, bestaande uit aardvruchten zoals cassave, zoete aardappel, en bakbanaan, wordt…