Pompoen met rijst en zoutvlees is een heerlijk, huiselijk gerecht boordevol smaak.
De zachte zoetige pompoen combineert perfect met hartige zoutvlees en geurige kruiden.
Dit gerecht in niet alleen simpel om te maken maar ook echt comfort food uit de Surinaamse keuken.
Waarom is pompoen zo gezond?
Pompoen zit vol vitamines en mineralen die goed zijn voor je lichaam:
Vitamine A: Goed voor je ogen en immuunsysteem
Vitamine C: Helpt je weerstand versterken
Kalium: Ondersteunt een gezonde bloeddruk
Vezels: Goed voor je spijsvertering en zorgt voor een vol gevoel.
Benieuwd hoe je dit smaakvolle én voedzame gerecht op tafel zet? Lees dan snel verder voor het recept.

Recept: Pompoen met rijst en zoutvlees
Recept: Pompoen met rijst en zoutvlees
Voorbereiding
Zoutvlees
-
Zoutvlees (uit)koken
Start met het koken van het zoutvlees en snijd deze vervolgens in stukken.
-
Pompoen
Verwijder de schil van de pompoen en maak de pompoen schoon.
-
Snijd de pompoen in blokjes.
-
Snijd de ui in blokjes.
-
Knoflook
Maak twee teentjes knoflook schoon en pers deze fijn.
-
Rijst
Kook de rijst.
-
Schenk olie in een pan.
-
Bak de uien en knoflook.
-
Doe hier het zojuist gekookte zoutvlees bij.
-
Bak het geheel.
-
Voeg de blokjes pompoen toe en roerbak het geheel.
-
Schenk nu een kopje water bij het geheel.
-
Voeg de specerijen toe: maggiblokje, peper, zout en suiker.
Doe dit naar smaak.
-
Kook het geheel op laag vuur voor circa 20 minuten. Schenk er zo nodig extra water bij.
-
Prak al roerend de pompoen fijn.
Eet smakelijk!
-
Serveer de gestoofde pompoen met rijst.
Notitie
Vervang het zoutvlees door gedroogde garnalen of gerookte kip!
Het is ook mogelijk om pompoen met roti te eten.