
Zo maak je lekkere Surinaamse pasteitjes!

Surinaamse pasteitjes met kip en groenten
Ingrediënten
Equipment
Method
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Kook de kipfilet en pluis het uit zodra het gaar is.
- Snijd de ui in stukjes en pers de knoflook fijn.
- Snijd de zilveruitjes in partjes van 4.
- Laat de doperwten en wortelen uitlekken in een vergiet.
- Snijd de wortelen in stukken.
- Verhit een eetlepel olie in een wok en fruit hierin de uien en knoflook.
- Doe daar vervolgens het vlees bij.
- Roerbak het geheel en breng het op smaak met: aromat/maggiblokje(s), zwarte peper en piccalilly.
- Kluts een ei.
- Haal het bladerdeeg uit de verpakking en zijn deze door de helft.
- Plaats een eetlepel vulling in het midden en sluit de pasteitjes met een vork.
- Smeer ei over de pasteitjes en plaats de pasteitjes op het rooster.
- Bak de pasteitjes ongeveer 20 minuten op 175 graden af.
Notities
-

Zoutvlees
Een Surinaamse Delicatesse Zoutvlees is een geliefd ingrediënt in de Surinaamse keuken en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de tijd van de plantages. Het…
-

Surinaamse marinade
De Perfecte Surinaamse Marinade Een Smaakexplosie voor Jouw Gerechten Als je denkt aan de Surinaamse keuken, denk je aan rijke smaken, aromatische kruiden en de kunst…
-

Basisrecept: Bakkeljauw
Dit basisrecept maak je binnen een handomdraai! Lekker op een broodje, met telo of rijst en kousenband
-

Surinaams koken met Lassie
Voor het ontwikkelen van tropische recepturen ben je bij ons aan het goede adres! In samenwerking met Lassie hebben wij de volgende, Surinaamse recepturen ontwikkeld
-

Recept: Surinaamse pasteitjes met kip en groenten
Zo maak je lekkere Surinaamse pasteitjes!

