Surinaamse nasi is een heerlijke rijstschotel met invloeden uit de Indonesische, Chinese en Creoolse keuken.
Wat deze versie uniek maakt, is het feit dat dit een fijn basisrecept is.
Het gerecht wordt vaak bereid met gekruid vlees, zoals kip of rundvlees, en geserveerd met bijgerechten zoals gebakken banaan, zuurgoed en sambal.
In mijn recept laat ik je zien hoe je deze smaakvolle nasi zelf maakt, boordevol kruidige smaken.
Perfect voor een doordeweekse maaltijd of om indruk te maken op je gasten!

Surinaamse nasi
Dit is hét basisrecept voor de ultieme Surinaamse nasi
Ingredients
- 500 gram rijst
- 1 stuk kipfilet
- 60-80 ml ketjap zoete & zoute ketjap (naar smaak 50/50)
- 3 maggiblokjes
- 5 takjes selderij
- 2 uien fijngesneden
- 3 teentjes knoflook geperst
- optioneel gemberpoeder, laos en trassie voor een kruidige switch
Instructions
- Was en breng de rijst aan de kook.
- Extra vlees erbij? Bekijk dan het recept voor Surinaamse kip. Bij dit recept gebruiken we alleen kipfilet.
- Spoel en kook de kipfilet.
- Spoel en snijd de selderij in stukken.
- Laat het uitgekookte vlees afkoelen en pluis het uit.
- Verhit voldoende olie in een pan en fruit de uiten en knoflook.
- Voeg nu de kipfilet toe en roerbak het geheel.
- Blijf het geheel afwisselend op middel en hoog vuur roeren.
- Schenk al roerend de ketjap bij het geheel.
- Voeg de selderij zwarte peper en maggiblokjes naar smaak toe.
Notes
Het is ook erg lekker om kroepoek, zuurgoed, sambal én kipsaté aan dit gerecht toe te voegen.