Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Surinaamse nasi
Dit is hét basisrecept voor de ultieme Surinaamse nasi
Recept afdrukken
Pin Recipe
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd
25
minuten
min
Totale tijd
40
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
surinaams
Porties
4
personen1
Ingredients
500
gram
rijst
1
stuk
kipfilet
60-80
ml
ketjap
zoete & zoute ketjap (naar smaak 50/50)
3
maggiblokjes
5
takjes
selderij
2
uien
fijngesneden
3
teentjes
knoflook
geperst
optioneel
gemberpoeder, laos en trassie voor een kruidige switch
Instructions
Was en breng de rijst aan de kook.
Extra vlees erbij? Bekijk dan het recept voor Surinaamse kip. Bij dit recept gebruiken we alleen kipfilet.
Spoel en kook de kipfilet.
Spoel en snijd de selderij in stukken.
Laat het uitgekookte vlees afkoelen en pluis het uit.
Verhit voldoende olie in een pan en fruit de uiten en knoflook.
Voeg nu de kipfilet toe en roerbak het geheel.
Blijf het geheel afwisselend op middel en hoog vuur roeren.
Schenk al roerend de ketjap bij het geheel.
Voeg de selderij zwarte peper en maggiblokjes naar smaak toe.
Notes
Het is ook erg lekker om kroepoek, zuurgoed, sambal én kipsaté aan dit gerecht toe te voegen.
Trefwoord
nasi, rijst