Ga terug

Surinaamse melkijsblokjes met kokos

Surinaamse melkijsblokjes maak je makkelijk en snel. Melkijsblokjes zijn vol én romig van smaak. Naast de lekkere smaken zijn de melkijsblokjes ook een lust voor het oog.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties: 3 porties
Gang: Nagerecht
Keuken: surinaams

Ingrediënten
  

  • 400 ml gecondenseerde melk
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 theelepel vanille essence
  • 1 theelepel Amandel essence
  • Geraspte kokos optioneel voor een extra bite

Equipment

  • 1 pan
  • Ijsblokzakjes of ijsblokhouder

Method
 

  1. Breng de gecondenseerde melk samen met een theelepel vanille én theelepel amandel essence aan de kook.
  2. Roer het geheel gedurende 10 minuten op laag vuur en laat het vervolgens even afkoelen.
  3. Schenk het mengsel over in ijsblokzakjes of een ijsblokhouder.
  4. Plaats de ijsblokzakjes of houder in de vriezer en laat het minimaal 8 uur hard worden.

Notities

Door met natuurlijke kleurstoffen te werken heb je Surinaamse melkijsblokjes in verschillende kleuren.
Dit doe je door er een druppel kleurstof aan toe te voegen.