Surinaamse bami
Dit is hét basisrecept voor de ultieme Surinaamse bami
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken surinaams
- 1 pak spaghetti (500 gram) naturel
- 6 takjes selderij grof gehakt
- snuf 5 spice kruiden
- 2 uien fijngesneden
- 2 teentjes knoflook fijn geperst
- 2 maggiblokjes het is ook mogelijk om aromat te gebruiken
- 80 ml ketjap de zoute variant
- 1 eetlepel suiker
Breng water aan de kook met een snufje zout.
Kook de spaghetti al dente, dus niet te zacht.
Laat de spaghetti na het koken schrikken en goed uitlekken.
Schenk voldoende olie in een wok en laat dit goed heet worden. Hier ga je de bami in ''draaien'' (roerbakken).
Je start met het fruiten van de gesneden uien en knoflookRoer het geheel en laat het niet te donker worden. Plaats nu de helft van de gekookte spaghetti in de wok en roer het mee, dit alles doe je op zacht vuurSchenk nu circa 80 ml ketjap erbij en blijf roeren. Doe al roerend de rest van de spaghetti erbij en roerbak dit tot een geheel. Voeg er een snufje zout + zwarte peper, 1 eetlepel suiker en een snufje 5 spice kruiden aan toe.
Voeg tot slot verse selderij toe.
Dit recept is geschikt ook voor mensen die vegetarisch of veganistisch zijn.
Ga je liever voor Surinaamse bami met kip?
Bekijk dan hier het recept voor Surinaamse kip!
Maak je Surinaamse bami of met zuurgoed en een goede sambal.
Switi!
Trefwoord bami, basisrecept, surinaamsebami