Ingrediënten
Method
- Snijd de stukjes ananas in partjes.
- Spoel en wel de rozijnen.
- Meng de bloem samen met bakpoeder en vanille suiker.
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Mix de eieren samen met de roomboter.
- Voeg nu 500 gram zelfrijzend bakmeel en vanille suiker toe.
- Voeg 2 theelepels amandel essence en vanille essence toe.
- Verhit roomboter in een steelpan en doe de bruine suiker erbij.
- Doe de stukjes ananas en rozijnen erbij en roer door het beslag.
- Vet/spuit een bakblik in.
- Verdeel de stukken ananas op de bodem van een bakblik.
- Schenk het beslag in de bakblik en bak de ananascake gedurende 50 minuten af op 180 graden.
Notities
Garneer de ananscake na het bakken met kleurrijke sukade vruchten voor een feestelijke en extra zoete finishing touch. Dit doe je na het omdraaien van de cake.
Dit recept komt uit het kookboek Surinaams koken voor de hele familie, boordevol authentieke en toegankelijke familierecepten uit de Surinaamse keuken.
