Ga terug

Surinaams broodje kip kerrie/kip massala

Een Surinaams broodje kip kerrie of kip massala is een heerlijk gevuld broodje met kruidig gestoofde kip, geïnspireerd door Hindoestaanse smaken. De kip wordt langzaam gegaard in een rijke saus van massala kruiden, ui, knoflook. Het geheel wordt geserveerd op een zacht Surinaams puntje of broodje, vaak met een beetje sambal of zuurgoed voor pit en frisheid.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties: 2 personen
Gang: lunch
Keuken: surinaams

Ingrediënten
  

  • 2 pistoletjes/Surinaamse puntjes of bolletjes
  • 350 gram kipfilet in reepjes of stukken gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijn geperst
  • 1 maggiblokje
  • zwarte peper
  • 1 eetlepel massala
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • 1 ui fijngesneden

Method
 

  1. Was en snijd het vlees.
  2. Plaats het vlees in een kom en marineer het met 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel massala kruiden, fijngesneden uien en knoflook.
  3. Voeg er een maggiblokje en zwarte peper aan toe.
  4. Laat het even intrekken en bak het vlees.
  5. Serveer je massala kip op een broodje naar keuze!

Notities

Geef je broodje een extra twist met een lekkere sambal en zuurgoed.