Ingrediënten
Method
- Breng 3 liter water aan de kook.
- Was de kipfilet en doe dit bij het kokend water.
- Kook de kipfilet 25 minuten mee en haal het daarna uit de pan.
- Laat de kipfilet vervolgens afkoelen.
- Snijd een ui en teentjes knoflook doormidden
- Spoel de gember af en verwijder de schil.
- Voeg de gember, ui, knoflook, piment korrels en salam bladeren toe aan het kokend water.
- Voeg minimaal 2 maggiblokken toe.
- Kook de eieren in een aparte pan.
- Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Pluis het kipfilet uit.
- Laat het geheel ruim 25-30 minuten koken zodat de smaken goed in elkaar op worden genomen.
- Pel de eieren en halveer ze.
- Serveer je saoto soep met taugé, kip, saoto mix (garnituur) én een half eitje.
- Garneer je saoto soep met verse bladselderij.
Notities
In veel Surinaamse huishoudens wordt Saoto soep geserveerd met een zelfgemaakte sambal ketjap. Een zoet-pittige saus op basis van ketjap manis, peper (gemalen/fijngehakte madame jeannette en geperste knoflook.
Serveer dit er los bij, zodat iedereen zelf kan bepalen hoeveel pit ze willen.