Ga terug

Recept: Surinaamse wrap met kip

Smaakvolle Surinaamse wrap met kip, ideaal voor lunch of tussendoor!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Porties: 3
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje, lunch
Keuken: surinaams

Ingrediënten
  

  • 3 wraps volkoren of naturel
  • 50 gram rucola of sla
  • 1/3 komkommer in plakjes gesneden
  • 500 gram kipdijfilet
  • 1 ui wit, fijngesneden
  • 1 ui rood, in ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 3 takjes selderij in stukjes gesneden
  • 2 tomaten in blokjes gesneden
  • 1 maggiblokje óf aromat naar smaak
  • 60 ml Ketjap manis
  • zwarte peper naar smaak

Method
 

  1. Was het vlees en snijd het in repen.
  2. Plaats het vlees in een kom.
  3. Snijd 1 ui (wit), 1 tomaat en pers 2 teentjes knoflook fijn.
  4. Spoel de selderij af en snijd in fijne stukken.
  5. Doe de uien, tomaten, knoflook, ketjap en selderij bij het vlees.
  6. Marineer het vlees.
  7. Doe er een snufje zwarte peper en een maggiblokje bij.
  8. Tijd over? Voor een extra smaakbeleving: Laat de marinade dan 20 minuten intrekken.
  9. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en *bak het vlees gaar.
    *Let op, je schenkt de marinade hier nog niet bij. Alleen het vlees.
  10. Schenk nu de achtergebleven marinade erbij en laat het circa 10 minuten sudderen.
  11. Proef tussendoor en voeg zo nodig naar smaak extra aromat toe.
  12. Verwarm de wrap en beleg het met komkommer, tomaten, rode uien & sla
    naar keuze.
  13. Doe er voor een pittige bite sambal of de madame Jeannette pepersaus bij.

Notities

 
Dit recept komt uit het kookboek Surinaams koken voor de hele familie, boordevol authentieke en toegankelijke familierecepten uit de Surinaamse keuken.
Het is ook mogelijk om de wrap te beleggen met zuurgoed.