Ga terug

Heri heri

Als ik het gerecht Heri Heri eet, doet het me altijd denken aan de binnenlanden van Suriname.
De combinatie van de bananen, vis, de geur en de smaak. Dit recept bevat boordevol vitaminen en mineralen.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken surinaams
Porties 4

Equipment

  • 2 pannen 1 wok

Ingredients
  

  • 450-500 gram Bakkeljauw bekijk het recept op deze site.
  • 2 groene bakbananen in 4 stukken gesneden
  • 2 rijpe bakbanenen in 4 stukken gesneden
  • 1 pak cassave diepvries
  • 2 Zoete aardappelen
  • 4 Eieren Gekookt

Instructions
 

  • Schil de zoete aardappelen, bananen en breng ze aan de kook. Groene bananen nemen meer kooktijd in beslag omdat ze harder zijn.
  • Breng de diepvries cassave aan de kook in licht gezouten water.
  • Kook 4 eieren.
  • Nadat het geheel circa 20 minuten aan de kook is geweest, laat je de bananen, cassave en zoete aardappelen uitlekken.
  • Bereid de bakkeljauw volgens het basisrecept bakkeljauw op deze site.
  • Serveer de bananen, zoete aardappelen, cassave, eieren en bakkeljauw.

Notes

Klik hier voor het basisrecept: bakkeljauw 
Trefwoord ketikoti, surinaams, vis