Bojo
Bojo is een populaire Surinaamse kokos/cassave cake. Door het toevoegen van geraspte kokos en rozijnen krijgt deze taart een lekkere bite.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 40 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Gang Bijgerecht, cake, Nagerecht
Keuken surinaams
- 1 kg geraspte cassave
- 400 ml kokosmelk
- 125 gram roomboter gesmolten
- 2 handjes rozijnen even laten wellen in warm water
- 80 gram geraspte kokos
- 1 theelepel amandel essence
- 1 theelepel vanille essence
- 4 zakjes vanille suiker
- 250 gram witte basterdsuiker
- 1 eetlepel kaneel
- gesuikerde muisjes optioneel
Ontdooi de geraspte cassave.
Wel de rozijnen in warm water.
Plaats de cassave in een kom.
Verwarm de boter in de magnetron of een steelpan.
Roer vervolgens de roomboter door de cassave.
Doe de basterdsuiker, kokosmelk, geraspte kokos, vanillesuiker, vanille essence en kaneel bij de massa.
Roer het geheel.
Vet een bakblik in.
Bak de bojo in 50 minuten af. (oven: 200 graden)
Optioneel: versier de Bojo na het bakken met suikermuisjes
Tip
- Heb je liever een bruine bojo? Gebruik dan bruine basterdsuiker.
- Geen oven tot je beschikking? Bak dan je bojo in de airfryer op 170 graden in 40 minuten.
- Laat de rozijnen in rum wellen voor extra smaak.
- Voeg stukjes ananas toe aan je bojo voor een lekkere twist.
Trefwoord bojo, cake, essence, kokos, surinaams, vanille, vegan, zoet