Ga terug

Bojo

Bojo is een populaire Surinaamse kokos/cassave cake. Door het toevoegen van geraspte kokos en rozijnen krijgt deze taart een lekkere bite.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Bijgerecht, cake, Nagerecht
Keuken surinaams
Porties 12 stukken

Equipment

  • 1 kom

Ingredients
  

  • 1 kg geraspte cassave
  • 400 ml kokosmelk
  • 125 gram roomboter gesmolten
  • 2 handjes rozijnen even laten wellen in warm water
  • 80 gram geraspte kokos
  • 1 theelepel amandel essence
  • 1 theelepel vanille essence
  • 4 zakjes vanille suiker
  • 250 gram witte basterdsuiker
  • 1 eetlepel kaneel
  • gesuikerde muisjes optioneel

Instructions
 

  • Ontdooi de geraspte cassave.
  • Wel de rozijnen in warm water.
  • Plaats de cassave in een kom.
  • Verwarm de boter in de magnetron of een steelpan.
  • Roer vervolgens de roomboter door de cassave.
  • Doe de basterdsuiker, kokosmelk, geraspte kokos, vanillesuiker, vanille essence en kaneel bij de massa.
  • Roer het geheel.
  • Vet een bakblik in.
  • Bak de bojo in 50 minuten af. (oven: 200 graden)
  • Optioneel: versier de Bojo na het bakken met suikermuisjes

Notes

Tip
  • Heb je liever een bruine bojo? Gebruik dan bruine basterdsuiker.
  • Geen oven tot je beschikking? Bak dan je bojo in de airfryer op 170 graden in 40 minuten. 
  • Laat de rozijnen in rum wellen voor extra smaak.
  • Voeg stukjes ananas toe aan je bojo voor een lekkere twist.
Trefwoord bojo, cake, essence, kokos, surinaams, vanille, vegan, zoet