Ga terug

Basisrecept: Zuurgoed

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties: 6
Gang: Bijgerecht
Keuken: surinaams

Ingrediënten
  

  • 300 ml water gekookt
  • 100 ml natuurazijn
  • kruidnagel naar smaak
  • 1 rode ui
  • 1 komkommer
  • zout naar smaak
  • 2 eetlepels suiker
  • 8 pimentkorrels
  • 1 Madame Jeanette (gele) Dit is optioneel

Equipment

  • 1 weckpot of een afsluitbare bak

Method
 

  1. Breng het water aan de kook.
  2. Laat de suiker en het zout hierin oplossen.
  3. Spoel de komkommer af en verwijder de uiteinden.
  4. Snijd de komkommer in dunne plakjes of halve maantjes.
  5. Snijd de rode ui in (halve)ringen.
  6. Plaats de komkommer, uien, pimentkorrels én kruidnagel in een weckpot of bak.
  7. Schenk hier vervolgens de azijn en het water bij.
  8. Laat je zuur intrekken. Bij voorkeur minstens 4 uur.
    DIrect nuttigen kan en mag ook.