Ga terug

Basisrecept: Zuurgoed

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken surinaams
Porties 6

Equipment

  • 1 weckpot of een afsluitbare bak

Ingredients
  

  • 300 ml water gekookt
  • 100 ml natuurazijn
  • kruidnagel naar smaak
  • 1 rode ui
  • 1 komkommer
  • zout naar smaak
  • 2 eetlepels suiker
  • 8 pimentkorrels
  • 1 Madame Jeanette (gele) Dit is optioneel

Instructions
 

  • Breng het water aan de kook.
  • Laat de suiker en het zout hierin oplossen.
  • Spoel de komkommer af en verwijder de uiteinden.
  • Snijd de komkommer in dunne plakjes of halve maantjes.
  • Snijd de rode ui in (halve)ringen.
  • Plaats de komkommer, uien, pimentkorrels én kruidnagel in een weckpot of bak.
  • Schenk hier vervolgens de azijn en het water bij.
  • Laat je zuur intrekken. Bij voorkeur minstens 4 uur.
    DIrect nuttigen kan en mag ook.
Trefwoord bijgerecht, vegan, vegetarisch, zuurgoed