SURINAAMSE PASTEITJES
Voor lunch, als snack of bijgerecht, deze overheerlijke Surinaamse pasteitjes passen bij elk moment van de dag.
Gang Bijgerecht, Tussendoortje
Keuken Surinaams
Porties 4 porties
calorieën 632 kcal
- 1 pak roomboter bladerdeeg
- 300 g kipfilet
- 1 pot doperwten en wortelen
- 1 blikje mais
- 3 eetlepels surinaamse sambal
- 2 eetlepels Piccalilly
- 2 eetlepels (rijst)olie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
Verwarm de oven voor op 160°C en laat het bladerdeeg ontdooien.
Kook 300 gr kipfilet met een snufje zout gedurende 15 minuten. Haal de kip vervolgens uit de pan en trek deze met 2 vorken los.
Laat een grote pot doperwten en wortelen uitlekken en snijd de wortels in stukken
Snipper 1 ui en pers 2 tenen knoflook. Fruit deze enkele minuten aan met een scheutje (rijst)olie in de wok. Voeg na enkele minuten de kipfilet, 3 el sambal Surinaams, en de groenten toe.
Roerbak de pasteivulling een minuut of drie en doe er tot slot 2 el Piccalilly bij. Meng de saus nog even goed door de vulling en haal de wok vervolgens van het vuur.
Snijd het bladerdeeg door de helft. Plaats een eetlepel pasteivulling in het midden van het bladerdeeg zodat de pasteitjes goed gevuld zijn. Druk de randen van de pasteitjes met een vork dicht en leg ze op het bakpapier.
Plaats het bakpapier met de pasteitjes op een rooster en bak ze pasteitjes gedurende 12-15 minuten af op 160 °C.
- Bestrijk het bladerdeeg met een geklutst ei voor een goudbruin resultaat
- Vulling over? Serveer deze met rijst als avondmaaltijd
- Vervang de kip ook eens door bakkeljauw.
Trefwoord pastei, surinaams