Als tablesetting gingen we voor:
- Chips
- Bananenchips
- Wijn
- Zoutjes
- Kruiden voor de workshop
- Het bami recept uit het kookboek: Surinaams koken met Jen
Voorbereiding
Een goede voorbereiding is en blijft écht het halve werk.
Vrijdag begon ik met het inkopen van de producten voor de workshop maar ook met het vullen van zakjes met daarin de kruiden en specerijen voor de foodbloggers.
Het vlees moest natuurlijk zo vers mogelijk dus dat kocht ik zaterdag.
Ik heb ervoor gekozen om de kruiden vooraf in zakjes te doen zodat een ieder alles binnen handbereik zou hebben.
In totaal waren er 14 foodbloggers aanwezig.
Chantal van de Keukenkampioen had voor iedereen een prachtige schort mét naam in petto.
Nadat Francine en ik alles gereed hadden gemaakt voor de foodies, kregen ze een welkomstdrankje.
Dit gebeurde natuurlijk in Surinaamse sferen.
We gingen voor Markoesa vruchtenlimonadesiroop van Blezzi.
De foodbloggers hebben genoten van het welkomstdrankje.
Vervolgens opende Francine de kookworkshop en volgde er een voorstelronde.
Francine gaf er een leuke twist aan door tijdens de voorstel-ronde eventuele toekomstplannen voor zijn/haar blog toe te voegen.
Zo ontstonden er leuke verhalen.
Tot slot stelde ik mezelf voor en konden we dus echt van start!
Er werden 3 groepen gemaakt.
- Groep 1 ging van start met het maken van zuurgoed. De zure dames 😉
- Groep 2 ging van start met het wassen, snijden en marineren van vlees. De chickies 😉
- Groep 3 ging van start met het maken van bami.
Voor het marineren van het vlees ging ik voor de Javaanse marinade van Lufo.
De foodbloggers in actie!
Sommige foodbloggers gingen voor het vlees door de bami heen en sommige hadden het vlees liever apart.
Alles was mogelijk zo ook qua smaak.
Surinamers koken met gevoel en dat heb ik ook zeker in de workshop meegenomen.
De één gaat voor een spicy variant en de ander gaat weer voor meer zout.
Er werd volop gespeeld met specerijen. Zo leuk om dat zo te zien!
Mijn moeder Yvette van Blackbeautylifestyle hielp de foodbloggers o.a. bij het maken van zuurgoed.
Gezelligheid tijdens de workshop: Surinaamse bami koken!
Naast de bakjes bami die mee naar huis gingen, werd er tot slot gezellig samen gegeten.
Op social media werd de Surinaamse kookworkshop volop gedeeld!
Op instagram heb ik diverse stories gedeeld én opgeslagen in mijn hoogtepunten. Neem daar zeker een kijkje als je een nog completer beeld wil hebben.
De workshop Surinaamse bami koken is zeer geslaagd. Uiteraard waren er ook goodiebags aanwezig.
Ik wil via deze weg de volgende mensen bedanken:
Een warme Shout/Out naar de volgende mensen:
Francine van foodblog: Heerlijke happen
Yvette van Blackbeautylifestyle
Chantal & Keukenkampioen, (Woerden)
Ilona van Worstenbrood & wijn
Inge van Knoeien met Inge
Luuk van foodblog: Luuk’s kitchen
Priya van foodblog: Priya Loves Food
Bobbie van Soupel
Elefteria van foodblog: Koken met Elefteria
Jessica van Foodiefeest
Marilyn van Marilyn Amaterasu
Marie-Louise van Familie over de kook
Saskia van The Baking Bucketlist
Het was heel erg gezellig. Ik heb ervan genoten. Jij en jouw moeder zijn zo lief. Dank je wel en ook voor het vermelden van mijn naam en website
Was een fantastisch event!
Lieve Jen , het was een top middag, we gaan hem zeker nog eens herhalen bij jou in het hoge noorden
Liefs Francine
Het was super goed voorbereid (die zakjes!) en erg leuk om zelf te leren maken. Dat welkomstdrankje was trouwens ook heerlijk; dat ga ik vaker drinken. Bedankt Jen & Yvette!