Vegan Indische kokos kecap balletjes door Eva Hanssens van Thuistoko Eva

Eva Hanssens van Thuistoko Eva heeft een heerlijk VEGAN, Indisch recept welke ze graag met de lezers van Surinaams koken met Jen deelt.

De Indische keuken is als je het ons van TEAM Surinaams koken met Jen vraagt net zo smaakvol als de Surinaamse keuken.

Eva, super bedankt voor het delen van dit recept. En aan de foto te zien is het verschil tussen de Surinaamse gehaktballetjes van vlees en jou VEGAN gehaktballen haast niet te onderscheiden! Ze zullen vast en zeker heerlijk smaken.

Vegan indische kokos kecap balletjes door Eva Hanssens van Thuistoko Eva (@thuistoko.eva)

Eva Hanssens
Voorbereidingstijd 25 min
Bereidingstijd 20 min
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken indisch
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 1 bakje vegan minced gehakt
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 tl ketumbar korianderpoeder
  • 1 rode lombok
  • Kokosroom
  • Kecap manis
  • zakje Kokosrasp
  • Margarine om in te bakken

Instructies
 

  • Doe de ui, knoflook en rode lombok in de blender en maal deze fijn. Of snijd heel fijn. Haal de zaadlijst uit de lombok als je liever niet pittig eet.
  • Meng het vegan gehakt met 3 eetlepels kokosrasp, het uimengsel (2 eetlepels bewaar je voor later in de pan) en djinten.
  • Giet een scheutje kokosroom en Kecap Manis erbij. Zorg dat het mengsel niet te nat is, gooi er anders nog wat kokos bij.
  • Giet wat kokos in een bakje en zet apart.
  • Rol (niet te grote) balletjes en rol ze daarna door de kokos.
  • Doe wat margarine in de pan en bak de balletjes gaar. (12-15 minuten)
  • Gooi het overgebleven uimengsel erbij met een klein handje kokos en fruit even aan. Giet er daarna een scheutje kokosroom en een eetlepel Kecap Manis.
  • Laat de saus even op zacht vuur pruttelen (3 minuten is voldoende)
  • Serveer de balletjes als vegan bijgerecht/borrel of hoofdgerecht.
Trefwoord Vegan

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept