Tjauw min van Romin!

Tjauw min van Romin!

Heb jij de lekkere Tjauw Min van Romin al eens zelf gemaakt? Zoals jullie weten zijn we druk bezig om jullie te voorzien van diverse recepturen. Laat het nou net zo zijn dat Romin een heerlijk, Tjauw min recept heeft dat ze graag met ons zou willen delen!Hier zeggen wij geen NEE tegen.
Naast het recept vind je ook de video met de daarbij behorende stappen.
Voorbereidingstijd 2 uur
Bereidingstijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Surinaams
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Benodigde ingrediënten voor het vlees

  • 1 kilo kippendij
  • 1 zakje Lobo Roast Red Pork Seasoning Mix
  • 3 teentjes knoflook
  • stuk verse gember
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika

Benodigde ingrediënten voor de Tjauw Min

  • paksoy of choi sam
  • 1 el vissaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 el zoet zoute ketjap
  • 1 el oestersaus
  • 1 el zwarte peper
  • 1 el uienpoeder
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 el kippenbouillon of aromat, maggi
  • 1 el all purpose seasoning
  • 1 el 5 spices powder

Instructies
 

Kip voorbereiden

  • Snijd het overtollige vet van de kip. Prik met een satestokje gaatjes in de kip.
  • snijd een citroen in plakjes en knijp het over de kip, een scheutje azijn en was de kip. Spoel de kip daarna met lauw water. 
  • Laat het afdruipen of dep het droog met keukenpapier.
  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Leg de kip in met de seasoning mix van lobo, zwarte peper, gember, knoflook en uienpoeder.
  • Dek de kip af met folie en laat het 2 uurtjes marineren.

Een dag of twee is nog lekkerder.

  • Leg de kip in schaal of op een rooster met bakpapier.
  • Plaats een paar stukjes boter tussen de kip
  • Doe de kip in de oven voor 15 minuten.
  • na 15 minuten 3/4 deel van het vocht eruit schenken en in een kommetje doen.

Vocht niet weggooien!

  • Draai de kip om en smeer het in met het overgebleven vocht (jus)
  • Jus die overgebleven is zeven en een paar minuten opkoken totdat het een beetje stroperig is. De jus schenk je over de kip wanneer het klaar is.
  • Bak de kip op de grill stand voor 10-12 minuten.
  • Laat de kip afkoelen voor een half uurtje ongeveer en snijd het daarna in plakjes.
  • De kip kan je serveren met rijst, tjauw min of wat je zelf lekker vindt.

Recept van de Tjauw Min

  • Was de rode en gele paprika en snijd ze in repen en halveer ze daarna.
  • De paksoy steel voor steel wassen en daarna grof snijden.

Let’s start!

  • Breng een pan met water aan de kook en doe daar een beetje olie en zout bij. Kook de tjauw min in 2-3 minuten.
  • Spoel de Tjauw Min na het uitkoken met koud water en laat dit goed uitlekken.
  • Maak gebruik van een wok en verhit die met een beetje zonnebloemolie.
  • Bak als eerste de paprika en de zelfgemaakte kippendijen.
  • Doe er een paar druppels van de sesamolie bij, ongeveer 1 el soya sauce, 1 el zoetzoute ketjap en bak dit een minuutje bij elkaar.
  • Doe nu de uitgelekte tjauwmin er bij met een beetje vissaus en de volgende kruiden, zwarte peper, all purpose seasoning, 5 spices, knoflookpoeder, uienpoeder en de kippenbouillon.
  • Wok de tjauw min een paar minuten en doe daarna de paksoy erbij en wok het geheel een minuut of twee.

Serveer de tjauwmin met de zelfgemaakte kippendijen. De sju van de kip kan je er een beetje overheen gieten.

    Notities

    Nieuwsgierig geworden en meer food inspiratie van Romin?
    Bekijk hieronder haar kanalen!
     
     
    Trefwoord tjauwmin,gastblog,gastrecept

    Aanbevolen artikelen

    1 Comment

    1. […] Tjauw min van Romin! – Surinaams koken met Jen […]

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Rating recept