
Surinaamse tonijnsalade
Deze tonijnsalade is heel lekker op brood of op een broodje.
Ingrediënten
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 1 tomaat
- 4 takjes selderij
- 1 blikje tonijn
- 1 eetlepel yoghurt
- 1 theelepel massala
- zwarte peper
- 6 boterhammen of 4 puntjes
Instructies
- Pel de ui en de knoflook en snijd het heel fijn
- Was de tomaat en snijd hem in kleine stukjes.
- Was de selderij en snijd de blaadjes klein.
- Laat de tonijn goed uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
- Roer de yoghurt glad met de massala en meng dit door het groentemengsel.
- Voeg de tonijn toe en maak de salade op smaak met wat peper.
- Lekker op een volkorenboterham of puntje.
Heerlijk als lunch.
Dit recept is i.s.m. het Voedingscentrum tot stand gekomen.