Deze Surinaamse soep vol smaak is samengesteld in samenwerking met het voedingscentrum. De soep bevat onder andere gemberwortel, zilvervliesrijst en taugé. Klik op de link voor het recept!

Surinaamse Saotosoep
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuk gemberwortel +- 3 cm
- 1 stengel sereh
- 1 stuk laos +- 3 cm
- 2 salam of laurierbladeren
- 4 pimentkorrels
- 1/2 groentebouillontablet met minder zout
- 2 eieren
- 75 gram zilvervliesrijst
- 150 gram tauge
- 6 takjes selderij
- 1 eetlepel gebakken uitjes
Instructies
- Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui in stukken en halveer de teentjes knoflook.
- Schil het stuk gember en de laos.
- Breng 600 ml water aan de kook met de ui, de knoflook, de gember, de laos, de stengel sereh, de salamblaadjes, de pimentkorrels en het stuk bouillontablet. Laat dit 20 minuten zacht koken.
- Kook de eieren hard.
- Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Was de taugé in een zeef onder de kraan.
- Was de selderij en knip/snijd het klein.
- Pel de eieren en halveer ze.
- Doe een flinke schep rijst en een portie taugé in een kom. Schep er kokende soep op. Garneer met een half ei, selderij en gebakken uitjes