Surinaamse okersoep met Tom Tom

Surinaamse okersoep met tom tom

Van deze soep met oker (okra) wordt je heel blij! De tom tom erin (balletjes van bakbanaan) maakt de smaakbeleving compleet.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Surinaams
Porties 2 personen
calorieën 675 kcal

Ingrediënten
  

  • 100 gram runderpoelet (ribbesoep)
  • 2 pimentkorrels
  • 1 (vers) laurierblaadje
  • 1 kipfilet
  • 1 ui
  • 5 takjes bladselderij
  • 1 grote bakbanaan
  • 100 gram oker (okra)
  • 100 gram tajerblad
  • 100 gram antroewa
  • 125 gram zilvervliesrijst

Instructies
 

  • Breng 2 liter water met het rundvlees, de pimentkorrels en de laurierblaadjes aan de kook. Trek er in 3 uur de bouillon van. Als je dit in een snelkookpan doet, is de bereidingstijd korter. 
  • Snijd de kipfilet in dunne reepjes.
  • Pel de ui en snijd hem in snippers. 
  • Was de selderij. 
  • Doe de kipfilet, de ui en de selderij bij de bouillon en breng aan de kook. 
  • Pel de bakbanaan en snijd hem in stukken.
  • Kook de banaan ongeveer 12 minuten.
  • Laat de bananen afkoelen, prak hem en maak er balletjes (tom tom) van. 
  • Was de oker, het tajerblad en de antroewa. Snijd de oker in stukken, het tajerblad in repen en de antroewa in blokjes. 
  • Doe de groente bij de bouillon en kook de soep nog ongeveer 30 tot 45 minuten.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Serveer de soep met de tom tom en een kommetje rijst.

Notities

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 675 kcal
Vet 5 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Koolhydraten 115 gram
Waarvan suikers 35 gram
Vezels 10 gram
Eiwit 35 gram
Zout
 
0,4 gram
Trefwoord okersoep, surinaams, tom tom

Dit recept is i.s.m. het Voedingscentrum tot stand gekomen.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept