Deze Surinaamse kip stukjes in een crunchy jasje deelde ik deze week op Instagram.
Ideaal om als snack te maken of uit te delen op een Surinaams feestje.
Met een lekkere dipsaus of sambal van Swiet Moffo maak je deze kipstukjes helemaal compleet.
Door de vele vragen hiernaar, deel ik vandaag het recept!
Bereidingsduur:
20 minuten
Benodigdheden:
- 1 ei
- 350 gram kipfilet
- 3 teentjes knoflook, fijngeperst
- 1 ui, fijngesneden
- 1 maggieblok
- 90 ml ketjap
- Olijfolie
- 4 takjes selderij
- Zwarte peper
Bereidingswijze:
- Was het vlees met azijn, zout of een limoen en snijd het in stukken.
- Laat het vlees goed uitlekken.
- Doe de kip in een kom.
- Voeg hier de uien en knoflook aantoe en roer het geheel.
- Was de takjes selderij en haal de bladeren van de takjes.
- Snijd de selderij in stukjes.
- Voeg de selderij toe aan het vlees.
- Schenk nu de ketjap bij het geheel.
- Maak het af met een maggieblokje en zwarte peper.
- Laat het geheel 15 minuten intrekken.
- Kluts nu een ei.
- Schenk voldoende olijfolie in een pan.
- Strooi broodkruimels over een bord of plank.
- Dip de stukjes gemarineerde kip in het ei en wrijf ze daarna door de broodkruimels
- Zorg ervoor dat alle kanten van het vlees goed bedekt zijn.
- Bak de kipstukjes goudbruin.
- Eventueel keren waar nodig is.
- Herhaal dit totdat alle kipstukjes gebakken zijn
Nu alleen nog lekker genieten van je Surinaamse kopstukjes!
Njang Switi!