Een goede kipsaté valt of staat met de kruiden die je gebruikt. Op het moment dat je de kipsate op een lekkere manier marineert en even in laat trekken, heb je de meeste kans van slagen. Kipsaté is niet alleen heerlijk als bijgerecht. Als tussendoortje is het ook goed te doen of naast wat stokbrood. Dit recept is geschikt voor de Airfryer, bbq én oven. Voorbereiding: Voor een optimaal resultaat, marineer je het vlees een dag van tevoren.
Liever geen vlees? Dit recept is ook prima voor tofu of tempeh

Surinaamse kipsaté
Equipment
- Oven/Airfryer of BBQ
Ingrediënten
- 800 gram Kip(dij)filet gewassen en in blokjes gesneden
- 8 takjes verse selderij je gebruikt alleen de bladeren
- 2 eetlepels Olijfolie
- 12 sate stokjes leg ze vooraf in warm water om splinteren te voorkomen
- 100 ml Ketjap manis
- 2 Maggiblokjes
- 1 Ui gesnipperd
- 3 tl knoflookpuree
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1/2 tl ketoembar
- Zwarte peper naar smaak
- 1 tl Tomatenpuree
Instructies
- Was en snijd de kipfilet in blokjes.
- Snijd de selderij, knoflook en uien in stukjes.
- Plaats de kipstukjes in een kom en voeg de marinade, ui, tomatenpuree, kruiden en knoflook daaraan toe.
- Voeg daar 2 druppels olijfolie aan toe.
- Laat het geheel 10 minuten intrekken.
- Rijg de stukjes kipsaté aan het stokje vast.
- Plaats de stokjes kipsaté voor 20 minuten op 180 graden in de oven of airfryer
- Maak je kipsaté compleet met een lekkere (pittige) Surinaamse pindasaus!
Notities
Tip. Draai je Surinaamse saté na 10 minuten om en smeer het zonodig met de overgebleven marinade in. Doe dit op het moment dat je het vlees niet langer dan 6 uur in hebt laten trekken.
Als je het vlees een dag van tevoren marineert zal de marinade goed intrekken.
Als je het vlees een dag van tevoren marineert zal de marinade goed intrekken.
Aanradertje! Inmiddels al 4x dit recept gemaakt! Super lekker en makkelijk
Op de ingrediënten lijst staan 2 maggi blokjes maar waar blijven die in de bereiding?