Site Overlay

Surinaamse gele pesi soep

Deze rijkgevulde Surinaamse soep moét je tijdens de koudere dagen geprobeerd hebben.

Met zoutvlees en gerookte kipfilet én rijst.

 

Benodigdheden:

  • 500 gram gele spliterwten
  • 2,5 liter water
  • Zoutvlees
  • Gerookte kipfilet
  • 2 maggieblokjes
  • Snufje zout
  • Selderij 6-8 takken
  • Pimentkorrels
  • Zwarte peper of een Madame Jeanette

Bereidingswijze:

  1. Breng 2,5 liter water met een snufje zout aan de kook.
  2. Start met het afspoelen van de gele spliterwten.
  3. Was de gele spliterwten totdat ze helemaal schoon zijn.
  4. Kook het zoutvlees gedurende 40 minuten en haal het vervolgens uit de pan.
  5. Snijd 2 uien, 3 teentjes knoflook, gerookte kipfilet en het zoutvlees in stukken.
  6. Spoel de selderij bladeren en snijd ze in stukken.
  7. Doe ze nu in de soeppan.
  8. Fruit de uien in een andere pan en doe hier de knoflook erbij.
  9. Voeg nu het zoutvlees hieraan toe.
  10. Roerbak het geheel en doe tot slot de gerookte kipfilet erbij.
  11. Schenk nu het vlees in de soeppan en roer het geheel.
  12. Doe de pimentkorrels erbij.
  13. Kook het geheel op een laag vuur nog circa 30 minuten door.
  14. Maggieblokjes en zwarte peper naar smaak toevoegen.

Optioneel: Een kom witte rijst.

Geniet van je krachtige, rijkgevulde Surinaamse soep.

Voor meer Surinaamse gerechten verwijs ik je graag naar het kookboek:

Surinaams koken met Jen!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *