Zoutvlees recept

Zoutvlees is gepekeld rundvlees met specerijen. 

Het gepekelde rundvlees eten we in diverse Surinaamse gerechten.
Denk hierbij aan Surinaamse gele pesi soep, okersoep maar ook in pom of gewoon op een broodje.De voorbereiding van het maken van zoutvlees duurt langer dan de bereiding zelf.

Dit omdat je het pas kunt consumeren als het zoutvlees, ontzout is.

Hoe langer je het zoutvlees, ontzout. Des te zachter het structuur van het rundvlees zal worden.

Voor Surinaamse soepen is dit zeker aan te raden. Bij andere gerechten kan een iet stevige structuur weer lekkerder zijn.

Zoutvlees

Surinaams zoutvlees voor een hoofdgerecht of als bijgerecht op een broodje
Voorbereidingstijd 1 uur 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Surinaams
Porties 3

Ingrediënten
  

  • 3 eetlepels zonnebloemolie olijfolie is ook mogelijk
  • 1 ui in blokjes gesneden
  • 1 tomaat in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • een snufje zwarte peper of bak klein stukjes, verse madame jeanette mee
  • 2 tl tomatenpuree

Instructies
 

  • Ontzout het zoutvlees door het ruim 1 uur op middelhoog vuur te koken.
  • Gooi het water weg en snijd het zoutvlees in stukken.
  • Verhit 3 eetlepels zonnebloemolie in een wok.
  • Voeg hier de in gesneden blokjes ui en knoflook toe.
  • Roerbak het geheel circa 3-5 minuten.
  • Voeg nu de blokjes tomaat en 1 eetlepel tomatenpuree toe.
  • Voeg er optioneel zwarte peper aan toe.
  • Serveer het zoutvlees bij je gerecht of beleg er een broodje of Surinaams puntje mee.

Notities

Een broodje zoutvlees met kousenband is ook erg lekker!
Trefwoord zoutvlees,recept,surinaams

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept