Surinaams rundvlees en snijbonen met basmatirijst

SURINAAMS RUNDVLEES EN SNIJBONEN MET BASMATIRIJST

Rosbieflapjes gesudderd in een smaakvolle ketjapsaus en geserveerd met knapperige, gewokte snijbonen? Yes, please! Dit is één van die Surinaamse recepten waar je ons iedere dag wel mee kunt verwennen. Lekker met cassave kroepoek en sambal of beleg er de volgende dag een broodje mee als je nog wat overhoudt. Maar dat laatste is wel onwaarschijnlijk…
Bereidingstijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Surinaams
Porties 4 personen
calorieën 585 kcal

Ingrediënten
  

  • 300 g lassie Basmatirijst
  • 4 eetlepels (olijf)olie
  • 1 witte ui gesnipperd
  • 4 rosbieflapjes (à la minute)
  • 1 blik tomatenblokjes (400g)
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 50 ml ketjap manis
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel laos gemalen
  • 2 bouillonblokjes
  • 400 g gesneden snijbonen (1 zak)
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 zak cassave kroepoek optioneel
  • 2 eetlepels surinaamse sambal optioneel
  • 2 takjes verse fijngehakte slederij optioneel

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  • Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de witte ui circa 5 minuten.
  • Bak de rosbieflapjes aan beide kanten gaar in dezelfde hapjespan bij de ui. Doe de tomaten en knoflook in de hapjespan. Voeg de ketjap, gemberpoeder en laos toe. Blus de rosbief lappen met een kopje water af en voeg er 1 bouillonblokje aan toe. 
  • Laat het geheel circa 10 minuten sudderen met de deksel op de pan. 
  • Verhit in een aparte wok de overgebleven olie en roerbak de snijbonen met rode ui circa 5 minuten. Breng op smaak met het overgebleven bouillonblokje en peper. 
  • Verdeel de rijst over 4 diepe borden en leg het Surinaams rundvlees en de snijbonen ernaast.

Notities

Tip: Lekker met cassave kroepoek en Surinaamse sambal. Garneer met verse selderij.
Bevat p.p.: 585 kcal. 30 g eiwit, 15 g vet waarvan 4 g verzadigd, 75 g koolhydraten en 6 g voedingsvezel
 
Dit recept is in samenwerking met Lassie tot stand gekomen. 
Trefwoord basmatirijst, rundvlees, snijbonen, surinaams

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept