
Surinaamse okersoep met tom tom
Van deze soep met oker (okra) wordt je heel blij! De tom tom erin (balletjes van bakbanaan) maakt de smaakbeleving compleet.
Ingrediënten
- 100 gram runderpoelet (ribbesoep)
- 2 pimentkorrels
- 1 (vers) laurierblaadje
- 1 kipfilet
- 1 ui
- 5 takjes bladselderij
- 1 grote bakbanaan
- 100 gram oker (okra)
- 100 gram tajerblad
- 100 gram antroewa
- 125 gram zilvervliesrijst
Instructies
- Breng 2 liter water met het rundvlees, de pimentkorrels en de laurierblaadjes aan de kook. Trek er in 3 uur de bouillon van. Als je dit in een snelkookpan doet, is de bereidingstijd korter.
- Snijd de kipfilet in dunne reepjes.
- Pel de ui en snijd hem in snippers.
- Was de selderij.
- Doe de kipfilet, de ui en de selderij bij de bouillon en breng aan de kook.
- Pel de bakbanaan en snijd hem in stukken.
- Kook de banaan ongeveer 12 minuten.
- Laat de bananen afkoelen, prak hem en maak er balletjes (tom tom) van.
- Was de oker, het tajerblad en de antroewa. Snijd de oker in stukken, het tajerblad in repen en de antroewa in blokjes.
- Doe de groente bij de bouillon en kook de soep nog ongeveer 30 tot 45 minuten.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Serveer de soep met de tom tom en een kommetje rijst.
Notities
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 675 kcal |
Vet | 5 gram |
Waarvan verzadigd vet | 1 gram |
Koolhydraten | 115 gram |
Waarvan suikers | 35 gram |
Vezels | 10 gram |
Eiwit | 35 gram |
Zout
|
0,4 gram |
[…] rundvlees eten we in diverse Surinaamse gerechten.Denk hierbij aan Surinaamse gele pesi soep, okersoep maar ook in pom of gewoon op een […]