
Kasaba Soepoe – Kasaba Bravoe
Surinaamse cassavesoep
Ingrediënten
- 3 stukken cassave diepvries
- 1 ui fijngesneden
- 400 ml kokosmelk
- 3x laurierblad
- 8 pimentkorrels
- 5 takjes selderij
- 1.5 liter water
- zoutvlees/kip/gerookte vis optioneel
Instructies
- Spoel het zoutvlees af en snijd het in stukken.
- Breng het in een aparte pan circa 15 minuten aan de kook. Gooi daarna het gezouten water weg!
- Breng 1.5 liter water aan de kook.
- Voeg de uien hieraan toe en roer het geheel.
- Doe nu het zoutvlees of de kip erbij.
- Voeg dan een bouillonblokje, selderij en laurierblad toe.
- Laat het geheel op zacht vuur koken.
- Doe de cassave in de pan en voeg dan de kokosmelk toe.
- Breng de soep op smaak met aromat/zout.