Zeg je Suriname, dan zeg je massala. Het kruidenmengsel (niet te verwarren met garam masala!) wordt in veel Surinaamse recepten, waaronder roti, gebruikt om een gerecht die typische smaak mee te geven.
In deze versie combineren we dat kruidige met de zachte smaak van spinazie en het zoete van tomaten. Maak het ook eens vegetarisch met eieren in plaats van kip!

Massala kip met spinazie en gele rijst
Ingrediënten
- 300 gram lassie gele rijst
- 2 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel massala
- 400 gram kipfilet in reepjes
- 1 rode ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook geperst
- 2 tomaten in blokjes
- 400 gram verse spinazie
- 1 bouillonblokje
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking
- Verhit de olie in een wok, voeg de massala toe en bak circa 1 min
- Roerbak de reepjes kipfilet samen met de ui, knoflook en blokjes tomaat in circa 4 min gaar
- Voeg de spinazie in delen toe. Breng op smaak met peper en een bouillonblokje
- Verdeel de gele rijst over 4 borden. Schep de spinazie en massala kip er naast