Kruidige massala eieren met bloemkool gaan erg goed samen.
Een eenvoudig gerecht, maar ontzettend smaakvol en ook nog eens laag in calorieën. Lekker met extra blokjes aubergine (als je er wat meer groenten in wilt verwerken) en een frisse piccalilly dip.

MASSALA EIEREN MET BLOEMKOOL EN TOVERRIJST
Oké, nog eentje met massala dan. Omdat het zo lekker is en je soms ook vegetarisch wilt eten: kruidige massala eieren met bloemkool. Een eenvoudig gerecht, maar ontzettend smaakvol en ook nog eens laag in calorieën. Lekker met extra blokjes aubergine (als je er wat meer groenten in wilt verwerken) en een frisse piccalilly dip. Moet je eens geprobeerd hebben!
Ingrediënten
- 300 g Lassie toverrijst
- 600 g bloemkoolroosjes
- 4 eieren
- 2 eetlepels (olijf)olie
- 1½ eetlepel massala
- 1 rode ui in ringen
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1/2 aubergine in blokjes optioneel
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Stoom de bloemkoolroosjes 8 – 10 minuten.
- Kook ondertussen de eieren in 6 minuten, laat afkoelen onder de koude kraan en pel ze.
- Verhit de olie in een wok, voeg 1 el massala toe en bak circa 1 min. Voeg de eieren toe en bak ze in de massala circa 2 minuten. Zorg ervoor dat de eieren volledig bedekt zijn met de kruiden. Leg de eieren apart.
- Fruit de ui en knoflook in dezelfde pan circa 5 minuten. Voeg de gestoomde bloemkoolroosjes en een halve eetlepel massala toe en roerbak het geheel npg 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de rijst over 4 borden. Schep de massala bloemkoolroosjes en ei ernaast. Serveer piccalilly ernaast als dip.
Notities
Tip: Extra groenten? Roerbak blokjes aubergine mee samen ui en knoflook.
Bevat p.p.: 425 kcal. 15 g eiwit, 10 g vet waarvan 2 g verzadigd, 65 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel