Site Overlay

Surinaams rundvlees met rijst en snijbonen

Gisteravond deelde ik deze foto op mijn instagram, Surinaams koken met Jen.

Daarna kreeg ik meerdere malen de vraag als ik het recept zou kunnen delen!

Dat doe ik natuurlijk met alle liefde.

Het was eigenlijk de bedoeling dat ik het recept in DM´s zou delen.

Een blog schrijven gaat veel sneller en zo kan ik wellicht meerdere mensen blij maken met dit recept.

Snijbonen kun je op verschillende manieren maken.

 

Benodigdheden voor 2 a 3 personen.

  1. Basmati rijst
  2. 2 stuks Rundvlees/Draadjesvlees of biefstuk
  3. 2 uien in blokjes (1 ui voor het vlees, 1 ui voor de snijbonen)
  4. 2 tomaten in blokjes (1 tomaat voor het vlees, 1 tomaat voor de snijbonen)
  5. 4 teentjes knoflook (2 teentjes knoflook voor het vlees, 2 teentjes voor de snijbonen)
  6. Zwarte peper
  7. Zout
  8. Aromat of Maggieblokjes
  9. 1 voorverpakte zak snijbonen
  10. Ketjap (zoet)
  11. Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Spoel het vlees af en laat het uitlekken.
  2. Snijd vervolgens het vlees in blokjes.
  3. Plaats het vlees samen met de blokjes tomaat, ui, knoflook en 6 eetlepels ketjap in een kom.
  4. Doe daar zwarte peper op smaak bij en Aromat of 1 a 2 Maggieblokjes.

Roer het geheel, dek het af en laat het even intrekken. (15 minuten)

Als het goed is ruikt het nu al uitnodigend.. 🙂

Vervolgens bak je eerst het vlees en voeg je daarna de rest van je marinade hieraan toe.

Doe er tijdens het bakken nogmaals 6 eetlepels Ketjap bij.

Voeg er dan een kopje water bij.

Zo, je rundvlees kookt…

Laat het geheel minstens 30 minuten op laag vuur doorsudderen.

Het vlees is het lekkerst als het zacht is.

Tip. Houd het vlees goed in gaten. Als het water verdampt doe je er nog wat water bij.

Om het geheel niet te waterig te maken doe je er op dat moment ook weer extra ketjap bij. Zo blijft het in balans.

Nu heb je genoeg tijd om je rijst en groenten klaar te maken.

Breng je rijst aan de kook…

  1. Was de snijbonen en verwijder de uiteinden.
  2. Snijd ze vervolgens in dunne schuine slices.
  3. Bak de uitjes en 2 teentjes knoflook ( knoflookperser) in 2 eetlepels olijfolie.
  4. Doe daar de tomaten en snijbonen bij.
  5. Roerbak het geheel in 5 – 8 minuten beetgaar!
  6. Maak de snijbonen af met een maggieblokje en zwarte peper.

Serveren met rijst en rundvlees… Njang Switie!

5 thoughts on “Surinaams rundvlees met rijst en snijbonen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *