Surinaams rundvlees met rijst en snijbonen

Gisteravond deelde ik deze foto op mijn instagram, Surinaams koken met Jen.

Daarna kreeg ik meerdere malen de vraag als ik het recept zou kunnen delen!

Dat doe ik natuurlijk met alle liefde.

Het was eigenlijk de bedoeling dat ik het recept in DM´s zou delen.

Een blog schrijven gaat veel sneller en zo kan ik wellicht meerdere mensen blij maken met dit recept.

Snijbonen kun je op verschillende manieren maken.

Om dit gerecht sneller te maken is het ook mogelijk om de kant en klare Ketjap marinade van Swiet Moffo te gebruiken. Deze is hier te bestellen! 

Benodigdheden voor 2 a 3 personen.

  1. Basmati rijst
  2. 2 stuks Rundvlees/Draadjesvlees of biefstuk
  3. 2 uien in blokjes (1 ui voor het vlees, 1 ui voor de snijbonen)
  4. 2 tomaten in blokjes (1 tomaat voor het vlees, 1 tomaat voor de snijbonen)
  5. 4 teentjes knoflook (2 teentjes knoflook voor het vlees, 2 teentjes voor de snijbonen)
  6. Zwarte peper
  7. Zout
  8. Aromat of Maggieblokjes
  9. 1 voorverpakte zak snijbonen
  10. Ketjap (zoet)
  11. Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Spoel het vlees af en laat het uitlekken.
  2. Snijd vervolgens het vlees in blokjes.
  3. Plaats het vlees samen met de blokjes tomaat, ui, knoflook en 6 eetlepels ketjap in een kom.
  4. Doe daar zwarte peper op smaak bij en Aromat of 1 a 2 Maggieblokjes.

Roer het geheel, dek het af en laat het even intrekken. (15 minuten)

Als het goed is ruikt het nu al uitnodigend.. 🙂

Vervolgens bak je eerst het vlees en voeg je daarna de rest van je marinade hieraan toe.

Doe er tijdens het bakken nogmaals 6 eetlepels Ketjap bij.

Voeg er dan een kopje water bij.

Zo, je rundvlees kookt…

Laat het geheel minstens 30 minuten op laag vuur doorsudderen.

Het vlees is het lekkerst als het zacht is.

Tip. Houd het vlees goed in gaten. Als het water verdampt doe je er nog wat water bij.

Om het geheel niet te waterig te maken doe je er op dat moment ook weer extra ketjap bij. Zo blijft het in balans.

Nu heb je genoeg tijd om je rijst en groenten klaar te maken.

Breng je rijst aan de kook…

  1. Was de snijbonen en verwijder de uiteinden.
  2. Snijd ze vervolgens in dunne schuine slices.
  3. Bak de uitjes en 2 teentjes knoflook ( knoflookperser) in 2 eetlepels olijfolie.
  4. Doe daar de tomaten en snijbonen bij.
  5. Roerbak het geheel in 5 – 8 minuten beetgaar!
  6. Maak de snijbonen af met een maggieblokje en zwarte peper.

Serveren met rijst en rundvlees… Njang Switie!

Aanbevolen artikelen

14 Comments

  1. Karyn

    Mmmm jummieee super bedankt lieve Jen ik ga dit zéker maken

    Lieve groetjes
    Karyn Jayne

    1. admin

      Geen dank hoor! Jij bedankt voor je lieve reactie en veel succes! Alvast een fijn weekend!

  2. Nelise

    Dank je wel! Ga het snel maken

  3. dolf

    ik ben het aan klaar maken

    1. Jen

      Heerlijk! Succes en alvast: Eet smakelijk❤️

  4. Toos

    je moet eerst alles bij elkaar doen, vlees, tomaat, knoflook en uien en dan moet je het vleest apart bakken. Dat kan toch niet? het zit doorelkaar in de marinade.

    1. Jen

      Bedankt voor je bericht. Dat kan zeker. Je schept eerst het vlees eruit. Dan gaart het vlees sneller. Als alles gebakken is, schenk je de rest van de marinade erbij.
      Succes!

  5. Rasilia

    Als iets gesmaakt heeft dan was het dit recept wel! Met wat eigen toevoegingen van wat kruiden en ingredienten. Vandaag voor de 2e keer maken krijg al trek!

    1. Jen

      Super om te lezen dat het gesmaakt heeft! Dank voor je bericht.

  6. Lion

    Jammie liefs Leroy Kalkhoven hij os geweldig oma heeft hem goed gekeurt!

    Dank u wel!

  7. Petra

    Is er ook een optie zonder aromat of maggi blokjes ivm intolerantie van E621?

    1. Jen

      Hallo Petra, mononatriumglutamaat is met name toegevoegd aan zoutvervangers en kruiden. Natuurlijk is het mogelijk puur zout te gebruiken in plaats van een blokje, dit zal echter wel de smaak enigszins veranderen. Groet, Jen

  8. Sylvia

    Lijt me heerlijk, ga het vandaag maken voor morgen , bedankt voor het recept

    1. Jen

      Geen dank! Hopelijk heb je ervan genoten! Gr, Jen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *