Site Overlay

Roze Surinaamse Huzarensalade

Op elk echt Surinaams feestje mag de Surinaamse Huzarensalade niet missen. Een heerlijke salade gemaakt met als basis: Aardappelen. Maak je eigen Surinaamse Huzarensalade in een handomdraai.

Roze Surinaamse Huzarensalade

Op elk echt Surinaams feestje mag de Surinaamse Huzarensalade niet missen. Een heerlijke salade gemaakt met als basis: Aardappelen. Maak je eigen Surinaamse Huzarensalade in een handomdraai.
Voorbereidingstijd 25 min
Bereidingstijd 30 min
Gang Borrelhapje
Keuken Surinaams
Porties 8 personen
calorieën 133 kcal

Equipment

  • Stamper
  • Pan

Ingrediënten
  

  • 1 kilo Kruimige Aardappelen
  • 1 Ui
  • 10 Selderij zonder stengel
  • Zilveruitjes
  • Maïs
  • 2 teentjes knoflook
  • Zwarte peper
  • Zeezout of Aromat naar smaak
  • Rode bieten 705 gram - 1 grote pot
  • 4 Eieren Gekookt en in stukken gesneden ter garnering
  • Mayonaise of halvanaise naar smaak

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en breng ze aan de kook.
  • Doe de aardappelen apart in een kom.
  • Snijd de uien en knoflook fijn.
  • Snijd ook de augurken, rode bieten en zilveruitjes in stukken.
  • Doe als eerst de rode bieten bij de aardappelen.
  • Pureer ze door te stampen
  • Roer de mayonaise erdoorheen.
  • Nu kleurt je Surinaamse Huzarensalade roze.
  • Zodra het geheel goed gepureerd is voeg je de fijn gesneden, augurken, zilveruitjes, en uitgelekte mais toe.
  • Meng het goed door elkaar.
  • Breng de huzarensalade op smaak met zout en zwarte peper.
  • Decoreer de salade met fijngesneden selderij bladeren.
  • Zorg er wel voor dat je de selderij bladeren wast voor gebruik.

Notities

Tip: Ben je niet zo weg van mayonaise? Vervang dan de mayonaise voor zure room of kwark. Maak je huzarensalade af met schijfjes ei. Het is ook mogelijk om Surinaamse huzarensalade met kip te maken. Kook dan een stuk kipfilet uit en pluis deze in kleine stukken. Meng deze mee.
Trefwoord Huzarensalade,bijgerecht,bbq

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *