Review: Eksi koekoe mix van de Lidl

Op het moment dat er Surinaamse producten in de supermarkt te koop zijn ben ik er natuurlijk als de kippen bij!

Ik ben gewoon benieuwd als het werkelijk wat weg heeft van de Surinaamse keuken of dat het product gewoon het e.e.a. mist.

Deze eksie koekoe mix kocht ik een aantal maanden geleden bij de Lidl.

Aangezien de mix niet heel lang meer houdbaar is, werd het dan toch tijd om het eens te maken.

De bereidingswijze geeft aan dat je de mix, olie en eieren slechts 5 minuten dient te mixen.

Daar kreeg ik eerlijk gezegd al de Surinaamse kriebels van.

Eksi koekoe dient op z’n minst minimaal 20 minuten gemengd te worden. Hoe langer je hem mixt, hoe luchtiger de Eksi koekoe zal worden.

Al snel zag ik dat de het beslag niet luchtig was.

Zoals je hieronder op de foto kunt zien is het een glad en vloeibaar beslag geworden.

 

Beslag van de authentieke  Eksi Koekoe is lekker luchtig zoals deze:

 

Na een klein half uurtje de taart afgebakken te hebben volgt hier het resultaat:

 

 

De eksi koekoe ziet er redelijk hetzelfde uit als de authentieke Surinaamse eksi koekoe.

Qua smaak valt zeker wat te twisten. De smaak van o.a. de essence mis ik.

De eksi koekoe van de Lidl is veel platter.

Dit komt omdat het beslag niet luchtig genoeg is .

Als dit wel het geval was, zou de taart veel hoger zijn.

De authentieke Eksi koekoe ziet er zo uit:

 

Eindoordeel:

De Eksi koekoe mix van de Lidl is lekker om als tussendoortje te maken. Zie het als een eierkoek in taartvorm.

Het heeft weinig tot niets weg van de authentieke Surinaamse Eksi koekoe.

In het Surinaams koken met Jen, kookboek is natuurlijk het recept voor een overheerlijke Eksi koekoe te vinden!

Bestel hier je exemplaar 

 

Aanbevolen artikelen

1 Comment

  1. Hilly

    Ik had me twijfels maar ‘t is aardig gelukt.
    ‘t verbaasde me.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *