Surinaamse pasteitjes met kip
Porties Prep Tijd
20pasteitjes 20
Kook Tijd Passieve Tijd
30 50
Porties Prep Tijd
20pasteitjes 20
Kook Tijd Passieve Tijd
30 50
Ingredi├źnten
Instructies
  1. Verwarm je oven voor op 200 graden.
  2. Kook de kipfilet uit.
  3. Kook 2 eieren.
  4. Snijd het ui en knoflook in stukjes.
  5. Snijd de zilveruitjes in partjes van 4.
  6. Laat de doperwten en wortels uitlekken in een vergiet.
  7. Snijd de wortels in stukjes.
  8. Doe een scheut olijfolie in een wok.
  9. Plaats vervolgens de: gesneden uien, kno ook, en tot slot de uitgeplozen kip let in de wok.
  10. Roerbak het geheel en breng het op smaak met een maggiblokje en piccalilly.
  11. Kluts een ei.
  12. Haal het deeg uit de verpakking en snijd deze door de helft.
  13. Doe een eetlepel vulling in het midden en duw de pasteitjes dicht met een vork.
  14. Smeer ei over de pasteitjes en plaats ze op het rooster.
Notities
Heb je wat meer tijd en wil je eigen deeg gebruiken? Bekijk dan het recept op pagina 144 van het Surinaams koken met Jen, kookboek hoe je in een paar stappen je eigen deeg maakt.

Trek in pasteitjes met vis? Vervang dan de vulling doorbakkeljauw.
Op pagina 87 van het Surinaams koken met Jen, kookboek is er een heerlijk bakkeljauw recept te vinden.  
Surinaamse bakkeljauw